Örök élmények

2022.04.30. 11:30

A világ negyven legszebb nője között van a nagykanizsai Tótpeti Lili

Bájos arc, pozitív kisugárzás, határozott fellépés. A húszéves nagykanizsai Tótpeti Lili azután, hogy megnyerte a Miss World Hungary szépségversenyt, a világversenyen is bizonyíthatott. Bár a legszebb negyven nő közé beválasztották, Puerto Ricóban már nem ért el helyezést.

Benedek Bálint

Tótpeti Lili a fotózásokon viselt gyönyörű menyasszonyi ruhákban újra királynőnek érezhette magát

Forrás: ZH

A fiatal lány decemberi, 27 napos Puerto Ricó-i tartózkodásakor rengeteg élménnyel gazdagodott, minden pillanatát élvezte. Néhány barátra is szert tett a többi szépség között, nyelvtudása jelentősen fejlődött. Mivel az eredetileg kihirdetett időpontot a járvány miatt törölték, minden korábbinál jobban figyeltek az indulók egészségére. No meg arra, hogy minél tökéletesebb formában állhassanak a színpadra a döntőben. 

– Ahogy arra számítani lehetett, egy perc nyugtunk sem volt abban a néhány napban, koreográfiatanulás, fotózások és táncpróbák váltották egymást a fővárosban, San Juanban – mesélte Lili. – Minden reggel korán kelt a csapat, felszálltunk egy buszra, ami egy, az esemény helyszínéül szolgáló arénába vitt bennünket. A szervezők szerették volna, hogy a színpadon betanult mozdulatok rögzüljenek, automatikussá váljanak, ezért még az étkezéseket is ott oldották meg. S valóban, a ruha- és járáspróbák tömkelege után még álmunkból felkeltve is tisztában lettünk volna a koreográfiákkal. 

Tótpeti Lili a versenyen. Minden pillanatát élvezte
Forrás: ZH

A döntő napjának reggelén viszont hagyták pihenni a lányokat, 11 órakor vették át még egyszer újra a megtanultakat. A teljes mezőny izgatottan készülődött, a hölgyek igyekeztek a lehető legjobb formába lendülni, Lili szerint addigra már tapintható volt a feszültség. Néhány órával a fellépés előtt hajlakkfelhő borította be az öltözőt, a fodrászok szorgalmasan dolgoztak, ahogy a sminkesek is. A kanizsai lány a sminket nem bízta idegenre, inkább saját magának készítette el azt, bő egy óra alatt. 

– A szépségkirálynők kapkodtak, igyekeztek a lehető legjobb formájukat elővenni, néhányukon látszott az izgalom – folytatta. – Kicsit olyan volt a háttér, mint a filmekben látható divatbemutatókon, amikor a káoszból kilépve a modell már csak az adott célra koncentrál. Nálam kissé másképp alakult, hiszen alig vártam a színpadra lépést, nem izgultam. Energikusan vonultam végig, határozottan és magabiztosan, valójában minden pillanatát élveztem. A színpadi mozgással elégedett vagyok, minden jól alakult, kiváló show-műsor kerekedett az estéből. 

Az 1951-ben indított Miss World a világ egyik legrangosabb nemzetközi szépségversenye. A zsűri minden évben több mint száz lány közül választja ki a győztest – a döntésnél nemcsak a szépség, hanem az intelligencia is számít. A jubileumi hetvenedik Miss World szépségversenyen a világ legszebbjének a lengyel Karolina Bielawskát választották. A koronát a cím előző birtokosa, a jamaicai Toni-Ann Singh helyezte a fejére a gálán. Első udvarhölgye az amerikai Shree Saini lett, a második udvarhölgynek pedig az elefántcsontparti Olivia Yace-t választották. A 23 éves lengyel lány modellkedik, ám doktori címet szeretne szerezni, és motivációs előadóként is dolgozna a jövőben. 

– A Miss World Hungary cím óriási boldogságot jelentett, erre a lehetőségre ráadásként tekintettem, mindenki nyerni szeretne, de nem maradt bennem tüske – mosolygott a mindig szerény Lili. – A világ negyven legszebb hölgye között lenni kiváltság, ami örökké az életem része marad. A lengyel lányt jól ismerem, talán mindenkinél jobban, a járvány előtti felkészítő táborban szobatársak voltunk. Önzetlen, kedves és csupa szív lány, aki a hazájában két éve királynő. Ettől függetlenül kijelenthetem: a mezőnyt eléggé váratlanul érte a győzelme, arra gondoltak, hogy az elefántcsontparti versenyzőt találják a legszebbnek. Nem így lett, az eddigi hagyományokat felrúgva szőke hajú lányt ültettek a trónra. 

Tótpeti Lili a fotózásokon viselt gyönyörű menyasszonyi ruhákban újra királynőnek érezhette magát
Forrás: ZH

A döntőt követően sem állt meg az élet, a regnáló királynő vezetésével még egy hivatalos összejövetelt tartottak másnap. A közös ünnep ugyan jól sikerült, de a koronavírus-járvány számos tervet keresztülhúzott. Egyetlen világszépe-választást sem bonyolítottak még le ilyen körülményesen, ám talán éppen ezért egyedi, megismételhetetlen és emlékezetes. 

– A sport, az edzés, a testem formálása az életmódom szerves része lett – mesélte. – A hazaérkezésem után az edzőterembe mentem, szinte pihenni is alig maradt időm, mert szerencsére nagyon sok fotózásra kaptam meghívást. Heteken át pózoltam a fényképezőgépek előtt, főleg esküvői ruhában álltam modellt, újra királynőnek érezhettem magam a gyönyörű ruhakölteményekben. Viszont a modellkedés mellett mindennél fontosabb, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem turisztika szakán közösségszervezésben is bizonyítsak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!