Rendbe tették

2022.04.08. 16:00

A nyugdíjasklub gyors reagálású csapata Gébárton szorgoskodott

Metszőollóval, kapával, gereblyével és jókora avargyűjtő zsákokkal felszerelkezve vonult ki a Gébárti-tóhoz a Nefelejcs Nyugdíjas Klub gyors reagálású csapata, hogy tagjai rendbe tegyék a Boldogasszony Kápolna környezetét.

Fincza Zsuzsa

A Nefelejcs Nyugdíjas Klub csapata a Boldogasszony Kápolna előtt

Forrás: Fincza Zsuzsa

– A magam részéről már az ősszel elkezdtem a tó körüli sétaút ráncba szedését, láttam, hogy a kismamák a babakocsikkal nehézkesen kerülgették az útra kihajló vadrózsabokrok tüskés csápjait. Nem teketóriáztam, hazamentem egy célszerszámért és levágtam a veszélyes ágakat. Nemrég, erre sétálva viszont a kápolna előtti rózsakert ziláltságát látva vettem kézbe a metszőollót, s mert a környezetére is ráfért a gondozás, szóltam a klubtársaimnak, jöjjünk ki és hozzuk formába az egyre népszerűbb kirándulóhelyet, ahova szerintem az idén még több vendég várható – így a Zalaegerszegért-díjas Király Imre, akit idén januárban vezetőjének választott a 98 tagú, szintén Zalaegerszegért-díjjal kitüntetett Nefelejcs Nyugdíjas Klub. 
 

A szorgos szeniorok szerdán megnyírták a parkrózsá­kat, a díszbokrokat, összeszedték az ősszel lehullott faleveleket, a díszkavicsból eltávolították a gyomokat. A kápolnán túl is találtak maguknak munkát: az árkok vizét összegyűjtő, avartól, törmeléktől eltömődött csatornarendszert is megtisztították, természetesen a környezetével együtt. 
 

– Igyekszünk a járványveszély miatt takaréklángon működött klubunkat felébreszteni. Egykor híres táncköröseink már Bakra járnak új koreográfiát tanulni és az Aranypáva-, valamint Olsvai Imre-díjas népdalkörünk is újra kezdi a próbákat. Természetesen újszerű programokat is tervezünk: az otthonunkat biztosító Keresztury VMK előtt az idén májusfát állítunk, amit a tervek szerint majd egy igazán színes program keretében a kertbarátokkal közösen kitáncolunk – sorolta büszkén tavaszi terveiket Király Imre, hozzátéve, hogy természetesen kirándulásaik során többször is felkeresik majd a Gébárti-tavat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!