Gamer egér és -billentyűzet

2022.04.09. 09:00

A játékélmény fontos tényező Húsvétkor

Pásztor András

A klaviatúra, az egér és a fülhallgató is fokozza a játékélményt.

Fotó: Shutterstock

A húsvét a gyerekek második kedvenc ünnepe a karácsony után. Nem is csoda, hiszen a locsolkodás és a tojásfestés mellett, a szülők, nagyszülők, rokonok mindig gondoskodnak valami meglepetésről számukra.
Ne legyünk álszentek, a mai fiatalokat végképp beszippantotta a digitális világ, ezért most nem arról írunk, hogy milyen jó lenne fejlesztő játékokkal meglepni csemeténket, sokkal inkább abban próbáluk tanácsot adni, mi az aminek tényleg örülnek.

 


Ha a gyerek egyszer már leült a számítógép elé és játszott valamilyen most futó népszerű játékkal, akor előbb-utóbb jelezni fogja igényét a jobb játékélményt nyújtó kütyük iránt.
Ha multiplayerben, azaz a barátaival együtt játszik, érdemes beruházni egy mikrofonos fülhallgatóra, így játék közben is tudnak beszélgetni, közös stratégiát megvitatni a srácok. Szintén a játékélmény javítását szolgálja az úgynevezett gamer egér és billentyűzet. Utóbbinál fontos funkció az N-key rollover, amely arra ügyel, hogy a számítógép minden lenyomott és lenyomva tartott gombot felismerjen. 

 

A régi klaviatúráknál gond volt, hogy csak 2-3 gombot érzékeltek egyszerre, így már FPS játékoknál is probléma volt, ha egyszerre több gombbal irányítottuk volna a karakterünket. A másik nagy előny a háttérvilágítás, ami a keresett gomb gyorsabb megtalálásában lesz segítségünkre. A gamer egereknél vegyük figyelembe az érzékenységet, azt, hogy milyen gyorsan reagál, illetve a gombok programozhatósága is fontos tényező, hiszen ezzel kiválthatók a bonyolult billentyűkombinációk és általa felgyorsul a cselekvőképesség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!