Frissen Zalából

2022.02.26. 15:00

Kivételes karnevál a lagúnák városában

Karda Jázmin tetoválóművész és sminkmester a napokban tért haza a világszerte ismert velencei karneválról. Az olasz fesztivál megihlette Jázmint, aki sok fényképet készített a gondolák és a lagúnák városában. A velencei karnevál hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, és hamvazószerda előtti napon, húshagyókedden ér véget.

Benedek Bálint

– Ezen a napon a város apraja-nagyja csónakra, bárkára, tutajokra száll – mesélte. – Mindenki a vízen ebédel és vacsorázik, állandó zeneszó kísérete mellett. A szórakozás minden formája előfordul, a tűzijátékokat is beleértve. A legenda szerint a hajnalt is a vízen kell megérni, mert a hagyomány szerint aki a „redentore hajnalán” az Adria vizével vetett magára keresztet, az egész évre mentesül a betegségektől. A tradíciók megélése a mostani időszakban is intenzív, kivételes jelmezeket láthattam, mely egészen elvarázsolt. A vizuális élményekből sok ötletet merítettem, melyeket, ha a vendégek úgy kívánják a munkám során is hasznosíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!