Színház papírból, 30 előadással

2022.01.27. 07:00

Tanítás után gyors társas a kanizsai könyvtárban

Papírszínházi mesékkel és társasjátékokkal gyarapodott a Halis István Városi Könyvtár.

Horváth-Balogh Attila

Szabó Eszter az új papírszínházi előadásokkal és a társasjátékokkal

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szabó Eszter az új papírszínházi előadásokkal és a társasjátékokkal

Forras: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ennek köszönhetően a bibliotéka minden második szombaton papírszínházi meseelőadásokkal és a társasjátékok széles kínálatával várja a családokat. 

 

- Immár tíz éve állunk társasjátékokkal az olvasók rendelkezésére - bocsátotta előre Szabó Eszter gyermekkönyvtáros. - Ezek a játékok nagyon keresettek, főleg családok részéről jelentkezik az igény, de sok gyerek is szívesen bejön játszani, ha a tanítás után van mondjuk egy órája a buszig. Különösen a sakkot szeretik. A most beszerzett új társasjátékok nagycsoportos óvodás kortól használhatók, de akár felnőtteknek is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.

 

 

A kanizsai bibliotékában Szabó Eszter honosította meg a papírszínházi meséket, melyekből most szintén sikerült újakat beszerezni. Pár éve vásároltak ezekhez fából készült keretet is, mely stilizált színházi környezetet teremt. Ebbe illeszkednek a nagy méretű színes grafikákkal készült kartonlapok, jelenetenként mutatva be az adott történetet, a hátlapjukra írt zanzásított szöveg segítségével pedig a könyvtárosok – Szabó Eszter és Majorné Virág Adrienn – el is mesélik azt. Jelenleg 30 papírszínházi előadás várja az érdeklődőket a Halisban olyan mesékkel, mint például a Hófehérke, A rút kiskacsa, A kiskakas gyémánt félkrajcárja és még sorolhatnánk. 

 

 

A könyvtár munkatársai minden második szombaton – legközelebb február 5-én – várják a családokat 9 és 13 óra között társasjátékozni, illetve 10 és 11 óra között papírszínházba. Szabó Eszter szerint ezeknek a foglalkozásoknak nemcsak közösségi hozadékuk, de könyvtár-pedagógiai jelentőségük is van, hiszen a papírszínház a gyerekek képzelőerejét fejleszti, a játék pedig a könyvtári szocializáció legjobb módja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában