Varázslatos Spanyolország

2022.01.19. 20:00

Létezik az álom munkahely? A nagykanizsai Horváth Zsófia szerint igen

A nagykanizsai Horváth Zsófia álomországban él és dolgozik, ahonnan nemrégiben egy rövid beszámolót küldött.

Benedek Bálint

Horváth Zsófia

A fiatal hölgy az fővárosi ELTE Bölcsészettudományi karán tanul angol-olasz tanári szakon és jelenleg Spanyolországban tölti a szakmai gyakorlatát. Már többször járt Olaszországban, ahol néhány hónapot töltött, ám ezúttal a spanyolokat választotta, hiszen ez a nyelv is módfelett érdekli. 

 

- Alicante egy nagyjából 350 ezer fős városka a Costa Blancan Spanyolország déli részen - mesélte. - A klíma itt az egyik legjobb hiszen december közepéig 20 Celsius fok körül van a hőmérséklet. A strand is tele van és még akár strandolni is lehet. Tavaly még október utolsó napján megmártóztam kicsit. A környék tele van gyönyörű kis városkákkal és homokos tengerpartokkal. Egy helyi nyelviskolában tanítok angolt különböző korosztályoknak 5 éves gyerekektől egészen felnőttekig, akiknek intenzív felkészítő tanfolyamot tartok Cambridge nyelvvizsgára. Öt hónapig maradok, de a jövőben szeretnék majd visszatérni hosszabb időre, mivel nagyon szeretem a várost és a helyiek mentalitása közel áll az enyémhez. Mindenki kedves és közvetlen, az emberek mosolygósak és segítőkészek, az első perctől fogva otthon éreztem magam. 

 

Hozzátette: hétvégente igyekszik mindig elutazni valahova, mivel rengeteg felfedezésre váró hely van a környéken. Amit a legjobban szeret a városban, azok a csodaszép naplementék (szerencsés vagyok mivel az erkélyemről látom minden nap) és a hangulatos kis éttermek és bárok. A város utcai mindenhol pálmafákkal vannak szegélyezve, a homokos tengerpart és kikötő közvetlenül a város központja mellett található. Mindenféle vízi sportokat is ki lehet itt próbálni, mint például a szörfözés és búvárkodás vagy éppen ejtőernyőzés és jetskizés. Számomra a legnagyobb élmény a szörfözés volt amit itt próbáltam ki először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!