Frissen Zalából

2022.01.23. 17:00

Közel 200 éve sütik már a Sacher-tortát

Két nem túl édes csokoládés piskóta, némi baracklekvár és csokoládébevonat – ezek alkotják az egyszerű kinézetű, ám különleges ízű Sacher-tortát, melyet 16 éves korában alkotott meg a névadó, Franz Sacher.

HV

A csokoládés piskóta és a baracklekvár harmóniája

Fotó: HV

Ezúttal a Sacher-torta finom és gyorsan elkészíthető, cukormentes verzióját mutatjuk meg. 

A tésztához kihabosítunk 70 gramm puha vajat és 120 gramm eritritet. Négy tojást szétválasztunk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját összeforgatjuk a vajas keverékkel. Vízgőz felett felolvasztunk 200 gramm étcsokoládét és 1 teáskanál vaníliakivonat társaságában belekeverjük a vajas alapba. Átszitálunk 70 gramm lisztet, 1 teáskanál sütőport és 20 gramm cukrozatlan kakaóport, amit a tojásfehérjével együtt a vajas keverékhez adunk. 

 

Az így kapott tésztát 180 fokon 40 percig sütjük – tűpróbával ellenőrizzük. 

A kihűlt tésztát elfelezzük, baracklekvárral „összeragasztjuk”. A csokimázhoz összeforralunk 80 milliliter vizet, fél evőkanál eritritet, 180 gramm cukormentes étcsokoládét és egy teáskanál olajat. A tortát leöntjük a mázzal, majd hűtőben pihentetjük, amíg megszilárdul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!