Kamerák kereszttüzében

2022.01.23. 07:00

Hogyan hozhatjuk a legjobb formánkat egy fotózáson? A zalai exatlonos, Buzás Dóri ad tippeket (videó)

Exatlonista, személyi edző, fitnesz modell. Hol máshol, mint otthonos közegben, egy keszthelyi edzőteremben találkoztunk vele.

Ujvári Klaudia

Azt is megmutatjuk, milyen gyakorlatokat ajánl Dóri

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A TV2 népszerű extrém sport-realityjének, az Exatlon Hungarynek 3. évadában ezüstérmes lett, majd a csatorna másik műsorában, a Farm VIP 2-ben szintén a második helyet szerezte meg. Azonban nem mindenki tudja róla, hogy fitnesz versenyzéssel is foglalkozott.

Buzás Dorottya tehát szakavatott a témában. Neki szegeztük a kérdést: mi kell ahhoz, hogy valóban a lehető legjobb formánkat hozhassuk egy fotózás alkalmával? Hiszen tudjuk, vannak olyan versenyek, fotózások, - akár olyan szépségversenyek, mint amilyen a Tündérszépek is - melyek során néha csak egészen rövid felkészülési idő áll rendelkezésünkre, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

Nem szabad drasztikusan 

 

- Ilyenkor mindenféleképpen szigorú diétát javasolok. Arra a pár hétre lehet nélkülözni az édességeket. Ha van egy komolyabb cél, akkor érdemes sokkal jobban odafigyelni, hogy miből mennyit viszünk be a szevezetünkbe és készüljünk személyre szabott étrenddel. Az első és legfontosabb a megfelelő folyadékbevitel. Napi szinten a 2-3 liter minimum ajánlott. Személyre szabott étrendeknél nagyon fontos az, hogy kinek milyen az anyagcseréje. Mennyire gyors, milyen izomzattal rendelkezik. Ki kell számolni azt, hogy mennyi az alap anyagcsere, azaz mennyit kell bevinni a mikrotápanyagokból, hogy szinten tudja tartani azt a formát. Viszont ha fogyni szeretne, vagy kicsit tömeget kell növelni, adott esetben egy fotózásnál mindenki minél szárazabb szeretne lenni, ilyenkor vissza kell venni a tápanyagokat, de nem szabad túl drasztikusan - hangsúlyozta Dóri, aki rengeteget foglalkozik a táplálkozás témakörével.

- Jelenleg egy hormonális táplálkozási szakértő képzést végzek el. Azoknak is szoktam saját étrendet összeállítani, akiket edzek - tette hozzá.

További részleteket videónkban árul el: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!