Frissen Zalából

2022.01.22. 11:00

Édes-krémes desszert zöldséggel gazdagítva

A répatorta főleg a nyuszikás viccből lehet ismerős azok számára, akik még nem kóstolták. Habár a zöldség dominanciája furcsán hathat egy édességben, ez a verzió a szkeptikusok körében is garantáltan sikert arat.

HV

Különleges ízek találkoznak a répatortában

Fotó: HV

Térjünk is a lényegre! Az alapfelszerelés: egy 22 centiméteres tortaforma és egy 180 fokra előmelegített sütő. A répatorta két fő alkotóeleme a tészta és az ízvilágot tökéletesen kiegészítő krém. 

A tészta elkészítésének alapanyagai: 150 gramm vaj, 260 gramm eritrit, 1 teáskanál vaníliaaroma, 4 darab tojás, 50 gramm durvára vágott dió és ugyanennyi mazsola, 250 gramm liszt, 100 milliliter olaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csipet só és a legfontosabb, 350 gramm nyers reszelt sárgarépa. 

 

A tésztához kihabosítjuk a vajat az eritrittel és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a diót, a répát, a mazsolát és az olajat. Robotgéppel összedolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket, majd ismét eldolgozzuk. Tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük – tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a közepe se maradjon nyers. 

Amíg hűl – vagy éppen sül – a tészta, összeállítjuk a krémet: 150 gramm vajat és ugyanennyi eritritet kihabosítunk, majd hozzáadunk 600 gramm mascarponét és fél teáskanál vaníliaaromát. Simára keverjük. 

A kihűlt tésztát vízszintesen elfelezzük és megtöltjük a krém felével, a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát. Ízlés szerint díszíthetjük dióval, mazsolával, fahéjjal. Akár azonnal fogyasztható, vendégvárónak is tökéletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!