Ajándéktárgyakat halmoztak fel

2021.12.14. 12:00

Először rendeztek jótékonysági jellegű adventi vásárt Csödén

Első ízben tartottak jótékonysági jellegű adventi vásárt az északnyugat-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

Az adventi vásár szervezői: Sebők Gézáné, Bognárné Pintér Ágota, Nagyné Németh Erzsébet, Kincses Gergely és Feketéné Fellner Marianna, utóbbi Noel unokájával a karjában

Forrás: Gyuricza Ferenc

Szombat délután a közösségi térre várták az érdeklődőket, ahol a falubeliek a téli ünnepkörhöz illő ajándéktárgyakat halmoztak fel. A kínálatban többek közt adventi koszorúk, asztali díszek, kopogtatók, gyertyák és mécsesek, mézeskalács figurák, illetve sütemények szerepeltek. Feketéné Fellner Marianna polgármester elmondása szerint valamennyit a falubeliek készítették, a munkában a képviselő-testület tagjai jártak élen, az elmúlt hetekben hol együtt, hol külön-külön, otthon dolgozva. 

 

- Jótékonysági céllal szerveztük meg a vásárt, ugyanis a nyári időszakban szeretnénk a falu lakói számára egy közös kirándulást szervezni a Balatonhoz, s ennek a költségeihez kívánunk többek között ennek a programnak a bevételéből hozzájárulni - mondta a polgármester. - Nagyon örülök annak, hogy a kezdeményezés értő fülekre talált a faluban, és a kézügyességük szerint sokan igyekeztek hozzájárulni a vásár kínálatához. A program egy kicsit össze is hozta a helyieket, ami ebben a pandémiától sújtott időszakban kifejezetten szívmelengető érzés. 

 

A csödei adventi vásárba ellátogatókat nemcsak a téli ünnepkörhöz illő vásárfiával várták a szervezők, de forralt borral és meleg teával is megkínálták, továbbá arra is volt lehetőség, hogy a jelenlévők egy kicsit elbeszélgessenek a falu ügyeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!