Frissen Zalából

2021.11.03. 15:00

Hazánkban máig két szépségkirálynőt választottak Európa legszebb nőjévé: mindketten Zalából léptek a trónra

Magyarországon máig két szépségkirálynőt választották Európa legszebb nőjévé. Először Simon Erzsébet nyerte el a címet 1929-ben, majd Laky Zsuzsannánk is sikerült 2003-ban Párizsban. A két hölgyben közös, hogy mindketten Zala megyéből léphettek trónra.

Benedek Bálint

Laky Zsuzsanna Kanizsáról hódította meg Európát

Fotó: ZH Archívum

Lapunk is beszámolt arról, hogy a keszthelyi járási tiszti főorvos lányaként született Simon Böskét (Simon Erzsébet) 1925-ben a Keszthelyi Korzó Szépévé választották. Négy évvel később rendezték meg Budapesten az első Miss Magyarország szépségversenyt, s az első Miss Európát is, mindkettőn nyert. Hazatérésekor ünneplő tömeg fogadta, de nem mindenkinek tetszett a zsidó származása. Egyik rokona elmondása szerint ez lett a veszte is. Származása miatt a sajtó az 1930-as évek végétől semmi hírt nem közölt róla. Nem beszélve a II. világháborút követő időről, amikor a háborúban szerzett súlyos betegsége miatt visszavonultan élt. Szinte soha sem beszélt a múltjáról, nem kérdezték, mert érezték, fájdalmat okoznak neki.

Laky Zsuzsanna Kanizsáról hódította meg Európát
Fotó: ZH Archívum

A nagykanizsai Dietz Laky Zsuzsanna élete a modern korban már sokkal fényesebben alakult. 2000-ben megnyerte a Zala Szépe választást. Két évvel később indult a Miss World Hungary versenyen, ahol a nyertes első udvarhölgye lett. Majd 2003-ban Magyarországot képviselhette a Miss Európa szépségversenyen Párizsban, amit meg is nyert. Egy évvel később a Magyar Turizmus Rt. az ő arcával reklámozta plakátokon a magyarokat Európában, egy évre rá pedig hasonló célból az ő arcát festették fel egy légitársaság repülőgépeire. Szépségén azóta sem fog az idő, ma kétgyermekes édesanyja.

Wéber Petra (jobbról) több szépségversenyen is eredményesen szerepelt
Fotó: ZH Archívum

A szintén kanizsai Wéber Petra a Tündérszépek 2019-es versenyén szerzett harmadik helye szintén azt mutatja, hogy a zalai lányok kisugárzására, bájára és kivételes megjelenésére igazán büszkék lehetünk.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/elkepeszto-erzest-jelent-a-gyozelem-a-kanizsai-kiralyno-totpeti-lili-nyilatkozott-lapunknak-5736425/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!