Frissen Zalából

2021.10.19. 18:00

Murcifesztivált rendeztek Zalaháshágyon

A korábbi szüreti felvonulásokat bővítette idén további tartalommal a kisközség, és át is keresztelték a rendezvényt murcifesztivállá. A szombati programon mintegy 151 fő vett részt.

Gyuricza Ferenc

Simon Beáta és Ernő (jobbra) is vendégül látta a résztvevőket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A falu méretéhez képest hatalmas tömeghez rengeteg szállító jármű is szükségeltetett, közel harminc kistraktor, teherautó, terepjáró, de még fűnyíró traktor is szállította a résztvevőket, akik között idősebbek és fiatalok egyaránt előfordultak. A falut végigjáró menetet számos ponton várták az út mellé kirakott asztalokkal, azokon pedig többek közt süteménnyel, pogácsával, forralt borral, pálinkával, valamint őszi gyümölcsökkel.

Simon Beáta és Ernő (jobbra) is vendégül látta a résztvevőket
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Időben egy kicsit megcsúszott a rendezvényünk szervezése, hiszen a szüreti időszaknak már vége, ezért is kereszteltük át a programot murcifesztivállá – mondta Horváth Gyula polgármester. – A felvonulók a falu öt pontján álltak meg, ezeken a helyszíneken egy 17 fős alkalmi csoport körtáncot mutatott be, de volt velünk harmonikás is, a dobronhegyi Móricz László, aki az Ezüsthárs Asszonykórus számára biztosított zenei kíséretet a nótázáshoz. A felvonulás után a kultúrház mellett folytatódott program, ezen a helyszínen is tánccal, megvendégeléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!