Frissen Zalából

2021.10.10. 11:00

Meglepetéskosárkák: tojásos és zöldséges csemegék

A muffinformát nem csak muffin készítésére használhatjuk. Mutatós sós, tojásos, zöldséges, húsos csemegéket, főzelékfeltéteket is alkothatunk a segítségükkel.

vaol.hu

Nemcsak finom, hanem mutatós is a cukkinis korong Fotó: Mindmegette.hu

Tojásos muffin

Hozzávalók: 20 deka füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 papri ka, 1 paradicsom, 6 zsemle, 10 deka sajt, só, bors, 6 tojás.

A felkockázott szalonnát, hagymát és paprikát serpenyőben megpirítjuk, majd amikor megpirultak, hozzáadjuk a paradicsomot is, és az egészet összesütjük. Félretesszük hűlni. Közben egy tálban összekeverjük a zsemle belsejét a felkockázott sajttal. Megsózzuk, borsozzuk, majd a langyosra hűlt szalonnás keveréket, valamint a felvert tojásokat is hozzáadjuk, és alaposan öszszedolgozzuk. A kevert masszát eloszlatjuk egy kiolajozott muffinformában, majd 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük őket.

Cukkinis korong

Hozzávalók: 50 deka cukkini, 25 deka tönkölyliszt, fél csomag sütőpor, 10 deka olvasztott margarin, 2 tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 deka vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy teáskanál só, őrölt fekete bors, 10 deka sajt.

 

Nemcsak finom, hanem mutatós is a cukkinis korong
Fotó: Mindmegette.hu

A cukkinit lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk. Az olvasztott margarint a tojásokkal elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát,

hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a joghurtot, a reszelt sajtot és a jól kinyomkodott cukkinit. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a cukkinis masszához adjuk. Egy 12-es muffinformát kikenünk margarinnal, belekanalazzuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!