Frissen Zalából

2021.10.12. 14:40

Ilyen volt a Dallamok Éjszakája a kanizsai Batthyány-gimnáziumban

Pénteken 17 órakor kezdődött és szombat reggel 8 órakor ért véget a Batthyány Lajos Gimnázium énekkarának hagyományos csapatépítő programja, a Dallamok Éjszakája.

Horváth-Balogh Attila

Cseke József az alkalomra készíttetett pólóban

Fotó: ZH Archívum

Cseke József karnagytól megtudtuk, az idei Dallamok Éjszakája nagy jelentőséggel bír a fennállásának 55. évfordulóját idén ünneplő Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar (a gimnázium énekkara) életében.

Cseke József az alkalomra készíttetett pólóban
Fotó: ZH Archívum

- Gölles Martin másodkarnagy hívta életre a Dallamok Éjszakája programunkat még 2013-ban, tehát már elég szép múltra tekint vissza az esemény, ami azonban tavaly a pandémiás korlátozások miatt sajnos, elmaradt – bocsátotta előre Cseke József. – Alapvető célja a programnak a csapat- és közösségépítés, természetesen, gyakorlással, a repertoár bővítésével, tréfás vetélkedőkkel egybekötve. Ilyenkor itt alszunk bent, az iskolában és az egésznek egyfajta különös hangulata van. Azt kell, hogy mondjam, a tavalyelőtti és tavalyi korlátozások (nem lehetett énekórán énekelni, kóruspróbát tartani) kicsit megnehezítették az életet itt, a vegyeskarban is, hiszen a távozó végzősök, érettségizők helyére nem tudtunk annyi új tagot behozni, amennyire szükség volt, ezért az énekkarunk létszáma csaknem a harmadára csökkent. Most szeptemberben szerencsére, már más volt a helyzet, az évfolyamok osztályait – elsősorban a kilencediket és a tizediket – végig jártam, agitálva őket a vegyeskari tagságra – legnagyobb örömömre sokan jöttek, és most nagy múltú énekkarunknak (mely a város legrégebbi énekkara) közel 70 tagja van, régen volt ennyi.

Cseke József hozzátette: megkezdték az építkezést, hiszen ekkora számú új diáknál már erről kell és lehet beszélni. Nem lesz könnyű, de a gyerekek nagyon lelkesek, ezért a karnagy bizakodó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!