Frissen Zalából

2021.10.19. 16:00

Így összegeztek a szezon végén a zalaegerszegi kertbarátok

A botfai Erdődy–Hüvös-kastélyban tartott találkozón ünnepelte nemrég a betakarítás évszakát a Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület tagsága, meghatározva egyúttal az év végi és a jövő év eleji programokat.

Fincza Zsuzsa

A kertbarátkör tagjai a 2013-ban általuk ültetett nyírfa előtt, a padon ülve a születésnapjukat ünneplők

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A kertekben termett alapanyagból lecsó készült, s a már óbornak számító tavalyi nedűkből is került az asztalra – egyúttal a kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntötték. Körülnéztek a kastélyparkban, megcsodálták, milyen nagyra nőtt az általuk 2013-ban elültetett „kertbarátok nyírfája”, szemrevételezték a fűszerkertet, megbeszélve dr. Illyés Zoltánnal, a Mindszenty Ifjúsági Ház vezetőjével, hogy tavasszal milyen gyógynövényekkel, fűszerekkel gyarapítják az állományt.

A kertbarátkör tagjai a 2013-ban általuk ültetett nyírfa előtt, a padon ülve a születésnapjukat ünneplők
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

– Izgalmasnak mondhatjuk a nyarunkat, voltunk két nagy tanulmányúton, részt vettünk különféle előadásokon. A jövőre nézve már azzal elégedettek leszünk, ha sikerül megtartani a hagyományos Márton-napi összejövetelünket, az adventi programjainkat. A télre tervezünk szakmai előadásokat a hagyományos gyümölcs- és borkultúra megőrzése, a gyógynövényter­mesztés, a környezetvédelem és az energiatakarékosság jegyében. Februárban szeretnénk részt venni a berhidaiak magbörzéjén, később pedig ellátogatni a nagyrécsei áfonyás ültetvényre – osztotta meg lapunkkal terveiket Mrakovics Miklósné, az egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!