Frissen Zalából

2021.10.13. 14:45

Elképesztő! Cápát fogtak Keszthelyen

Szenzációs történettel rukkolt elő a Keszthelyi Hírlap 1921. október 16-án. Egy földbirtokos a hírek szerint egy 75-80 kg-os eleven cápát zsákmányolt.

likebalaton.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Balatoni Múzeum közösségi oldalán bukkant a hihetetlen hírre a likebalaton.hu, miszerint szerencsés cápafogás történt Keszthelyen. Na, nem a Balatonban, hanem valahol a Helikon-park és a főutcai Bocskay közti tengelyen.

“Eddig azt tudtuk, hogy a legnagyobb különlegesség, amit a Balaton vize rejteget, a világhírű fogas. Most arról a sensatios hírről értesítettek bennünket, hogy dr. Kiss Arisztid felső-öttevényi földbirtokos Keszthelyen egy eleven cápát ejtet birtokába, amely saját becslése szerint 75-80 kg súlyú lehet.

A szerencsés cápaelfogásnak a története a következő: Dr. Kiss Arisztid még a zavarosban sem halászott soha életébe, annál feltűnőbb, hogy most itt, pláne a Balatonban ilyen hatalmas zsákmányra tett szert.

Az unokaöccsét jött meglátogatni hozzánk, aki a gazdasági akadémia hallgatója. A fiúnak elfogyott az aprópénze és vagyonos agglegény nagybátyjától remélt számbavehető segítséget. Meg is jött a nagybácsi és mert gyönyörű őszi nap lévén, a balaton-menti sétányon adott találkát az öccsének azzal, hogy majd együtt ebédelnek.

Nagyot nézett a fiatalember, amikor nagybátyját a sárguló lombsátor alatt, karján egy tündéri szép asszonnyal megpillantotta. Udvariasan köszönt. A nagybácsi egy momentumra elnézést kért hölgyétől és csak annyit mondott neki idegesen, kipirult ábrázattal.

– Eredj gyerek haza. Estére vacsorára várlak a Bocskaynál. Cápát fogtam.

A bőrbajszu keszthelyi gazdász az arany ifjúság naivitásával kürtölte tele az akadémiát.

– Fiúk, a nagybátyám cápát fogott!

– Megőrültél? Az a hal bizonyosan aféle fiumei cápa lehetett.

– A fene jobban tudja. Az öreg sohse szokott nagyítani. Különben estére többet tudok. Együtt vacsorázunk a Bocskayban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!