Frissen Zalából

2021.09.25. 10:00

Kanizsa Teljesítménytúra: Élvezték a szabadságot

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium és a Kanizsa Kul-Túra Egyesület szombaton immár 31. alkalommal rendezte meg a Kanizsa Teljesítménytúrát.

Horváth-Balogh Attila

Óriási volt az érdeklődés a Kanizsa Teljesítménytúra iránt

Fotó: Gergely Szilárd

A Dávidovics Mária és Kiss László túravezető által szervezett túrára az Észak-Dunántúli Kupa, a Dél-Zala Bakancsosa Túra, valamint az Európai Sporthét#BeActive részeként került sor. Ahogy az már 31 éve hagyomány, a túrázók a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumtól indultak útnak, hogy teljesítsék a 10, 20 és 30 kilométeres távokat.

Óriási volt az érdeklődés a Kanizsa Teljesítménytúra iránt
Fotó: Gergely Szilárd

- A túrát Hodák Sándor, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium tanára indította el anno, s a gimnázium tanárai mindig nagy erővel támogatták a kezdeményezést. Cseke Ferenc például a gyerekeket és a kollégákat is rendszeresen csalogatta, hozta a túrára – mondta Dávidovics Mária. – Most is jöttek mezős diákok, sőt, komplett családok, szülők, akár több gyermekkel is, aminek nagyon örülünk. Mi pedig pedagógus kollégáimmal a Kiskanizsai Általános Iskolából a 4/B osztályt hoztuk el.

Dávidovics Mária lapunknak elmondta: óriási érdeklődést tapasztaltak, sokan jöttek el túrázni, aminek vélhetően az elmúlt időszak pandémiás bezártsága az oka, az emberek most nagy örömmel vesznek részt minden közösségi rendezvényen – főleg, ha az a szabad levegőn zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!