Frissen Zalából

2021.09.18. 14:00

Ismét megrendezik a Kanizsa Teljesítménytúrát

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium és a Kanizsa Kul-Túra Egyesület szeptember 25-én 31. alkalommal rendezi meg a Kanizsa Teljesítménytúrát.

Horváth-Balogh Attila

A Dávidovics Mária és Kiss László túravezető által szervezett túra az Észak-Dunántúli Kupa és az Európai Sporthét része lesz. A túrázók a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumtól indulnak el és oda is térnek vissza. A Kanizsa Teljesítménytúra 30, 20 és 10 kilométeres távon teljesíthető, indulás mindhárom esetében 8 és 9.30 között. Ahogy lenni szokott, a szervezők nagyon számítanak a diákságra, a legnagyobb létszámmal részt vevő és legtöbb kilométert (de együttesen legalább 300 kilométert) teljesítő osztályközösséget 50 ezer forinttal díjazzák, amit turisztikai, közösségi célokra lehet fordítani. A diákoknál a távo­kat szintidőn belül teljesítők támogatói ajándékot is kapnak célba érkezéskor. A felnőtteknél pedig a támogatók jóvoltából ajándéksorsolást tartanak.

A szervezők minden nevezőnek hideg ételt, üdítőt és édességet biztosítanak, illetve emléklapot és kitűzőt adnak át, a legifjabb és legidősebb túrázó teljesítményét pedig külön is elismerik.

Fotó: Illusztáció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!