Frissen Zalából

2021.08.11. 16:00

Félkilósnál nagyobb krumpli is termett szécsiszigeti olvasónknál

Az idei nyárra jellemző szárazság ellenére méretes burgonyákat fordított ki a földből a napokban olvasónk, Pöszér Károlyné.

Korosa Titanilla

A szárazság ellenére lettek ilyen nagyok Fotó: Korosa Titanilla

Egy bokor alatt három, az átlagosnál jóval nagyobb krumpli termett a szécsiszigeti kertben. A legnagyobb 54 dekagrammot nyomott, de a másik kettő sem maradt el tőle sokkal. A három, sárga héjú burgonya együttes tömege megközelítette a másfél kilogrammot.

Pöszér Károlyné elmondta, hogy többen panaszkodtak a környezetében, hogy apró szemű a termés, nála viszont jól megnőttek a krumplik, legalábbis a három elültetett fajta közül az egyiknél. Azt is megtudtuk tőle, hogy mintegy 200 tő krumplit ültetett a konyhakertben a saját módszere szerint. Amikor elülteti a gumót, baromfitrágyát tesz mellé a fészekbe és megöntözi, majd miután betemette, hamut szór a halomra, ami lazítja a talajt, így könnyebb lesz majd kiásni a burgonyát.

A szárazság ellenére lettek ilyen nagyok Fotó: Korosa Titanilla

Hozzátette, hogy idén nyá­ron néhányszor, amikor már szétnyílt a szárazságtól a föld, megöntözte a bokrokat, de nem vitte túlzásba, hiszen minden más konyhakerti zöldséget is öntözni kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!