Frissen Zalából

2021.06.17. 15:11

A letenyeiek is táncra perdültek

A Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola is teljesítette a Jerusalema táncos kihívást, melynek lényege, hogy a vírushelyzet ellenére megmutassák a világnak, hogy szép az élet és boldogok.

Benedek Bálint

Fotó: Németh Lilla

Muik Dávid tánctanár érdeklődését is felkeltette a kihívás, hiszen a Letenyei AMI-ban a tánc tanszakon okozta a legnagyobb „károkat” a világjárvány.

- Először iskolánk tánccsoportjait vettük fel, mely felvételek a szepetneki általános iskolában, a muraszemenyei általános iskolában és a Letenyei AMI-ban készültek – mesélte Proszenyák Zsolt István, az intézmény igazgatója. – Egy hirtelen ötlettől vezérelve felhívást tettünk közzé, mely táncra hívta a hangszeres és táncos növendékeinket is, az ő szüleiket, pedagógusainkat és az intézményünkhöz szorosan kapcsolódó Letenye Város Fúvószenekara tagjait is.

Kiderült: Dávid kezdeményezése hatalmas siker lett az iskola növendékei körében, s most az interneten is hódít az örömtánc. A tánctanár célja a motiválás és az együtt táncolás örömének hirdetése mellett az intézményünk iránti érdeklődés felkeltése, a tánc tanszak népszerűsítése volt. A videót Kocsisné Varga Ivett, az intézmény dolgozója készítette és szerkesztette.

Kiemelt képünket a videóból vágtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!