Frissen Zalából

2021.05.18. 15:00

Paksa Tibor, gyógypedagógus mindenkit az oltásra bíztat

Márciusban kapta meg a védőoltást Paksa Tibor gyógypedagógus és felesége, Paksa Tiborné. Mindenkit arra biztatnak, hogy, aki még nem tette, regisztráljon és éljen ezzel a lehetőséggel.

Korosa Titanilla

Paksa Tibor Fotó: A szerző

Paksa Tibor elmondta, hogy mikor elkezdődött hazánkban is a koronavírus-járvány, illetve megtörténtek az első szigorítások, nem gondolta, hogy ennyire komollyá válik a helyzet.

-Az idő előre haladtával láttuk, hogy világjárványról van szó, egyre több lett a beteg, így mikor lehetőség adódott, az elsők között regisztráltunk feleségemmel a védőoltásra – fogalmazott Paksa Tibor. – Március elején kaptuk meg az első oltást, négy hét múlva a következőt. Nem válogattunk, a kínai vakcinát ajánlotta fel a háziorvos és el is fogadtuk. Az oltás után semmilyen mellékhatást nem tapasztaltunk. Úgy gondolom fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, a környezetünkre. A baráti körünkben is mindannyian beoltatták magukat, így már biztonságosabban tudunk személyesen találkozni és nem csak telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Paksa Tibor Fotó: A szerző

Hozzátette, hogy a baráti körükben volt, aki komolyabban megbetegedett az elmúlt időszakban, ami számukra is megrázó volt, így nem volt kérdés, hogy beoltatják magukat, illetve az is oltás mellett szólt, hogy így nyugodtabban és egyszerűbben utazhatnak külföldre, hiszen ez az egyik kedvenc nyári időtöltésük.

-Szeretjük a világot járni, most ehhez szükség van a védettségi igazolványra, illetve jó érzés, hogy már étterembe is mehetünk – tette hozzá.

Azt is elmondta Paksa Tibor, hogy érthetetlen számára az oltásellenes magatartás, ami egyes körökben Magyarországon is tapasztalható, szerinte ez felelőtlenség. A járvány leküzdéséhez az oltás jelenti a megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!