Frissen Zalából

2021.05.10. 15:00

Félezernél több rajzot küldtek a gyerekek a kanizsai Mesebőrönd társulat pályázatára

A Mese­bőrönd társulat „Túl az óperencián” címmel online rajzpályázatot hirdetett általános iskolásoknak, melyre az ország számos pontjáról 552 rajz érkezett.

Benedek Bálint

A Rozgonyi-iskola diákja, Kovács Kamilla első helyen végzett A hétfejű sárkány című rajzával

Fotó: ZH

A társulat két tagja, Tőtős Hortenzia és Tamásné Deme Boglárka a magyar népmesekincs továbbörökítéséért fáradozik, ezért invitálták online térbe a diákokat. A szervezők véleménye szerint a gyermekek digitális időtöltése mellett hasznos, ha gyakran találkoznak a népmesékkel is. Az olvasott vagy hallott szöveg alapján elindulhat a képzelet, ez nagyon jól tükröződött a rajzokban is.

A Rozgonyi-iskola diákja, Kovács Kamilla első helyen végzett A hétfejű sárkány című rajzával
Fotó: ZH

– A több mint félezer pályaműből világossá vált, hogy a fiatalok ezer szállal kötődnek a magyar népmesékhez, ismerik a figurákat és szeretik is azokat – mondták. – Ahogy átlapoztuk a rajzokat, szinte megelevenedtek a szereplőik. A rajztanárból, a művelődésiház-igazgatóból és az újságíróból álló zsűrinek nem volt könnyű dolga. Meglepetésünkre a mosonmagyaróvári és a makói általános iskolából száz feletti alkotás érkezett, így ezekbe az intézményekbe, amint lehetőségünk nyílik rá, elmegyünk mesefoglalkozást tartani. A sikerre való tekintettel folytatódik a rajzpályázat, reméljük, jövőre már személyesen is köszönthetjük a gyerekeket.

Eredmények. Általános iskola, alsó tagozat: 1. Kovács Kamilla (Nagykanizsa, Rozgonyi), Csordás Gréta (Nagyrécse), 2. Oldal Szonja (Szentmártonkáta), Katona Júlia (Nk., Bolyai), 3. Spór Jázmin (Miklósfai), Janzsó Adél (Csonkahegyhát). Különdíjak: Valler Annabella (Csapi), Varga Fanni (Mosonmagyaróvár), Fülöp Réka (Budapest). Felső tagozat: 1. Fejes Sára (Zalaszentbalázs), 2. Szántai Tamás (Szentmártonkáta), 3. Juhász Aliz (Makó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!