Szemüveg, ami öltöztet, divatot diktál, arcot formál

2021.03.07. 07:00

Látó vagy nap elleni, jó, ha a kerete trendi

Egy pillanat alatt kitavaszodik, amikor a ruházat része lesz az öltöztető, lehetőleg ultradivatos napszemüveg. Persze a látószemüvegek keretei is igazodnak a trendekhez, noha azokat talán nem cseréljük annál gyakrabban, mint ahogy a látásunk biztonsága megköveteli.

Arany Horváth Zsuzsa

A hetvenes évek divatja inspirálja a 2021-es évad szemüvegkeret-trendjeit Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az idevonatkozó internetes tájékoztatók szerint több mint bőséges a szemüvegválaszték az optikák, üzletek polcain, az üdítően széles paletta azonban tavaly és idén is nagyjából három keretformát variál, igaz, többféle anyagféleségben.

Melyek ezek? A divatot naprakészen figyelők szerint a hetvenes évek hippidivatja inspirál idén. Visszatértek a hatalmas, kör alakú vagy négyszögletű keretek, lencseügyben pedig lágyabb sárgás, rózsaszínes, kékes, barnás és narancsos lencseárnyalatok dominálnak. (Olvasni, hogy a fél arcot eltakaró szemüveg védelmül szolgálhat a vírus ellen. Hát, nem tudom...)

A hetvenes évek divatja inspirálja a 2021-es évad szemüvegkeret-trendjeit Fotó: Shutterstock

Meghatározóvá vált a bájosan vidékies tarka szemüvegkeret, mely szintén kapható szögletes, kerek, valamint cicaszem változatban. Teknőspáncél és kagylóhéj is lehet ihlető mind a látásjavító szemüvegek, mind a napszemüvegek esetében. Trendinek számít a fahatású, a színes és a vastag, áttetsző keret.

Ugyanakkor a vékony keret is népszerű maradt. Arany vagy rózsaarany peremű fémkeret elegáns, ami az életforma-magazin szerint háromszög alakú és ovális arcformához, kis és közepes méretű fejhez passzol. A szív alakú arcforma megkönnyíti, hogy a vékonyka keret tökéletesen illeszkedjen a fejhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!