Koronavírus Zalában

2021.03.16. 12:55

Befelé élni, kifelé – A kanizsai jógaoktató gondolatai a vírushelyzetről

Egy nagykanizsai jógaközpont alapítója és jógaoktatója, Szávai Szilvia nemrégiben megosztotta gondolatait a Facebookon az embereket próbára tévő időszakról.

Benedek Bálint

Fotó: Szávai Szilvia

- November óta sok időm van gondolkodni, érezni, tapasztalni, a tapasztalást fejlődésbe átfordítani – írta. – Be kell vallanom, néha nekem is ez nehéz feladat. Megélni a velem született szabadságvágyat, ami lételemem, ami annyira hajtott éveken-évtizedeken át, hogy úgy éreztem, meg kell teremtenem a saját világom, ahol dönthetek az életem felett. Ezen érzés, a tanítás iránti vágy, a spirituális vonzódásom, a segítő hivatás hívta létre a jógaközpontot, ami 5. hónapja folyamatosan zárva van. Oda a szabadság, oda a hivatás – mondhatnánk ezt.

Fotó: Szávai Szilvia

Viszont a hónapok óta tartó korlátozás – ami pontosan a szabadság ellentéte – döbbentette rá Szilviát, hogy befelé élve kell élni kifelé. A korlátozások nem állítanak kapukat a fejlődésben. A szabadságvágy megélése belső felszabadulást jelent. Felszabadulás a megszokásoktól, a hiedelemrendszerektől, a félelmektől, az elvárásoktól és még sorolhatná napestig. Zárt ajtók – szabad lelkek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!