főszerepben egy kutyus

2021.02.09. 17:00

Maja majdnem megtámadta a fotóst! – Képregény a kutyafuttatón történtekről

Arany Horváth Zsuzsa

20210205 maja kutya játszik a labdájával zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírkap

Fotó: PU

1. kép

Figyi Főnök, te is látod ezt a mittudomén milyen lényt? Mozog, hangot ad, hízeleg, emberszaga is van, de a feje egy nagy szemszerűségben végződik. Megnyaljam, hátha a kutyatudományos analízis többet mond? Csak nem a labdámat nézte ki magának?

Ne haragudj rá, elég ha megszagolod. Ez a fotós, fényképezőgéppel, úgy tűnik, tetszel neki. Szerintem nem labdázni akar, biztos kizavarták terepre, legyen aranyos kép az újságban. Tudod, kutya, gyerek, baleset, ezekre buknak, nem a labdádra.

Fotó: PU

2. kép

Azért én megnézem ezt a micsodát közelebbről. Főnök, ennek határozottan fémszaga, meg üvegszaga van. A kajástálam szagára emlékeztet, remélem, nem az húzta a fejére, mert abban hagytam pár jó falatot, szeretem, ha hazaérve belefúrhatom az etetőmet. Na idefigyelj, te Azonosítatlan Tárgy (AT), halkan mondom, csak akkor van itt esélyed velem, ha a zsebedben van nekem való kaja. Kétlem, hogy hoztál, érezném az illatát. Láttam már magamról rengeteg képet, a Főnök is folyton rám fogja azt a lapos cuccot, ami szintén etetőtál szagú. Azon ugat olyanokkal, akiket nem is látni közben. Elhiszem, hogy neked is tetszem, itt a téren az ebsrácok is bomlanak utánam. Jó, nem haraplak meg, úgyis elég ványadtnak tűnsz, kapsz te elég kaját? Az enyémre ne számíts, nem vagyok az az osztozkodós fajta.

Fotó: PU

3. kép

Főnök, szerintem tartsd távol tőle a guruló kerekeskosárban alvó kölyködet, nekem egyáltalán nem szimpatikus ez az AT, hiába puncsol, látod, a farkát se tudja rendesen csóválni. Nézd meg, így kell, pupák, ááá, amatőr vagy. Jön itt nekem azzal a „jó kutya, szép kutya” sablonszöveggel, a könyökömön, illetve a mancsomon jön ki. A labdámat azért biztonságosabb helyre menekítem, még szétrágja nekem. A kakit felszedheted, ha akarod, a Főnök úgyis eléggé unja már. De még nem tartok ott, nézz vissza később. Főnök, asszem, mégis megkedveltem. Lepisilhetem? Most miért futsz el Te kétlábú egyszemű?

Fotó: PU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!