találkoztunk velük

2021.01.13. 17:13

Gólyalábas barátnők az Erzsébet téren

A nagykanizsai Halis-könyvtárból indult gólyalábon sétálni a városba a 15 éves Bukovics Dóra és barátnője, Fülöp Fanni. Az Erzsébet téren találkoztunk velük.

Benedek Bálint

Fotó: Benedek Bálint

A lányok szívesen megálltak beszélgetni, hiszen egy ilyen séta alkalmából szinte mindenki megbámulja őket. Dóra már négy éve tagja a Nagykanizsai Gólyalábasok közösségének, s ez idő alatt könnyedén veszi a nehezebb akadályokat is, szinte úgy lépdelt a térköves téren, mintha mindig is az úgynevezett lábra kötözős gólyalábbal közlekedne. Éppen ezeket a trükköket szerette volna megmutatni Fanninak, aki már biztosan áll a fa lábakon, de még bizonytalanul lépked. Elmondása szerint ahhoz, hogy valaki elsajátítsa a technikát kell némi ügyesség és egyensúlyérzék. Abban az esetben, ha ezek a készségek rendelkezésre állnak, sok gyakorlással akár 3-7 nap alatt meg lehet tanulni a járást. A finomhangolást pedig ilyen közös séták alkalmával lehet elvégezni.

Fotó: Benedek Bálint

- Persze minden apróság számít, például vigyázni kell a gyalogosokra, az autósok reakcióira, a természeti akadályokra – tették hozzá. – De még arra is, hogy végig koncentráljunk, mert ha megbillenünk, könnyedén a földre pottyanhatunk, ami az egy méteres magassából elég fájdalmas. Nagyon élvezzük a gólyalábon járást, boldogok vagyunk, hogy megtanulhattunk. Minden fiatalt arra biztatunk, hogy próbálja ki, jó érzés ilyen magasságból szemlélni a tájat.

S, hogy miért pont ma? Mert a koronavírus-járvány alatt, tehát már közel egy éve nem gyakoroltak, ezért úgy érezték itt az idő a friss levegőn egy hosszabb sétát tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!