Csokrok és díszek fátyolvirágból

2020.08.09. 11:30

Tulezi Renáta és Vida Virág minden kreativitását kiéli az újudvari kis műhely mélyén

Bizony, szép számmal akadnak olyan hölgyek, akik, ha összedugják a fejüket, abból nem pletyka, hanem rendkívül szép alkotások születnek. Tulezi Renáta és Vida Virág keze munkája ékes bizonyítéka azon sztereotípia megcáfolásának, hogy a csajok négyszemközt csak dumálni tudnak…

Szabó Zsófia

Tulezi Renáta (balról) és Vida Virág munka közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Menyasszonyi örökcsokrok, kitűzők, asztali díszek, ajtódíszek, kegyeleti tárgyak, virágboxok – a két, csinos, fiatal hölgy kreativitásának nincs határa. A védőnőként dolgozó Tulezi Renáta és a főállású anyakönyvvezető Vida Virág Alexandra káprázatos dolgokat készít szabadidejében, szemet gyönyörködtető mű-, selyemvirágokból, habrózsából, termésekből. Megoszlik köztük a munka, ahogy az ízlésviláguk is, ám erről meséljenek inkább ők maguk.

Tulezi Renáta (balról) és Vida Virág munka közben
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Mindig is nagyon szerettük az asztali díszeket, ajtódíszeket és a különböző lakásdekorációkat – bocsátotta előre Virág. – Olyannyira, hogy a saját esküvőmre készülve úgy gondoltam, magam készítem a dekoráció egy részét. Azonban a tavaszra tervezett esküvőt a járvány felülírta, s egy időre talonban maradt a sok dísz. Renivel Újudvaron a munkánk során ismertük meg egymást, jó barátság alakult ki köztünk. Ő segített nekem a különböző díszek elkészítésében és a közös ötletelésben. Innen szinte egyenes út vezetett ahhoz, hogy már ne csak a négy falnak vagy a szeretteinknek, hanem a külvilágnak is megmutassuk, miket készítünk. Így született meg a közös dekorációs műhelyünk FátyolVirág néven – összegezte Virág.

– A kreativitás mindig is közel állt hozzánk, noha teljesen más területen dolgozunk – vette át a szót Reni, aki védőnői hivatása mellett speciális fülbelövéssel is foglalkozik. – Habár a hobbink közös, az alkotásaink különböznek, de ez azért jó, mert kiegészítjük egymást.

Egy-egy koszorú vagy ajtódísz elkészítése aprólékos munka
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Virág a természetes alapanyagokat, terméseket és az erősebb színeket, köztük a kéket részesíti előnyben, addig én a nőiesebb, virágos díszeket és a pasztell színvilágot kedvelem. Ettől függetlenül mindketten használunk mindenfajta alapanyagot a munkánk során, de természetesen megvannak a kedvenceink. Így, ha valaki ránéz a munkáinkra és ismer bennünket, szinte látványból megmondja, melyikünk készítette a terméket. Hetente elvonulunk a világ elől az egykori újudvari iskola egyik helyiségébe. Amikor alkotunk, mindenki külön-külön terméken dolgozik: ám fél szemmel mindig figyeljük a másikat és tanácsokkal segítjük egymást, hogy melyik dísz mitől lehetne még szebb és különlegesebb. Amellett, hogy teljesen kikapcsol és egyben feltölt minket az alkotás, remek hangulatban dolgozunk együtt – mondta Reni.

Annak ellenére, hogy a széles nyilvánosságnak mindössze rövid ideje mutatják meg és értékesítik munkáikat a hölgyek, a közösségi oldalon vagy termelői piacon egyre nagyobb a rajongótáboruk. Nemrég az ovisballagásra egyebek közt díszeket, virágboxokat készítettek, ám e különleges dekorációs világ kedvelői egyéni kérésekkel is megtalálják Virágot és Renit, akik annyira precízek és alaposak, hogy addig finomítanak munkájukon, amíg az tökéletes nem lesz. Ha például egy ajtón lévő kopogtatót készítenek, azt általában apró és nagyobb virágokkal, termésekkel díszítik, szóval elég aprólékos a munka.

A selyemből készült virágcsokrok roppant élethűek
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Ám a lányoknak a türelme végtelen.

– Rendelés esetén az egyéni igényeket tartjuk szem előtt, ám ha magunk találjuk ki az eladásra szánt díszt, akkor alkotás közben alakul ki a végleges forma, nincs előre megtervezve – folytatta Virág. – Mindez a felhasznált dekorációs elemekkel, akár egy apró virággal is így van. Meglátom valahol és megvásárolom, mert tudom, hogy valamikor egy-egy alkotáshoz jól jön majd – tette hozzá Reni.

A hölgyek, miközben különleges hobbijukról meséltek, szaporán járt a kezük. Merthogy alkottak, dolgoztak újabbnál újabb remekműveket. Közben azért elárulták: az csak egy dolog, hogy őket feltölti ez a munka. Számukra sokkal nagyobb öröm, ha valaki az ő alkotásaikkal lepi meg szeretteit vagy díszíti otthonát. S ha még pozitív visszajelzést is kapnak a munkáikról, az melengeti a

lelküket és motivációt ad nekik újabb és újabb remekművekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!