Tóth-Kovács Adrienn és Urbán-Balogh Edina

2020.06.21. 11:30

Királynőből édesanya – Új női szerepben a Zala Szépe két korábbi győztese is

A Zala Szépe verseny két korábbi győztese is új női szerepben áll helyt mostanság: Tóth-Kovács Adrienn a napokban adott életet kislányának, Urbán-Balogh Edina pedig július közepére várja első gyermekét.

Benedek Bálint

Tóth-Kovács Adrienn és Tóth Máté kislánya, Jelina Mona a bejelentés után aztán a számítottnál kicsivel előbb érkezett, de minden érintett jól van és egészséges

Fotó: ZH

A nagykanizsai Kovács Adrienn életében a 2015-ös év meghatározó volt. Ekkor koronázták királynővé, s ekkor ismerte meg élete szerelmét, a szintén kanizsai Tóth Mátét is. A versenyen nyert olasz körutazás volt az első közös nyaralásuk.

– Az események ezután eléggé felgyorsultak, hamar összeköltöztünk, majd 2016-ban új életet kezdtünk külföldön – mesélte Adrienn. – Az osztrák Vorarlberg tartományban található Lustenau településre kerültünk, pár kilométerre a svájci határtól. A kezdet persze nem volt egyszerű, de hosszú hónapok alatt belerázódtunk. Két évvel később megtartottuk az álomesküvőnket. A dubaji nászút után új albérletbe költöztünk, ahol azóta is élünk. Ez a lakás kellett még a kintlétünk kiteljesedéséhez. Egy textilcégnél voltam logisztikai menedzser, a férjem pedig az egyik csomagküldő futárszolgálatnál dolgozik. Mivel mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, mint édesanyám, nem vártunk túlságosan sokat a „babaprojekttel”.

Tóth-Kovács Adrienn és Tóth Máté kislánya, Jelina Mona a bejelentés után aztán a számítottnál kicsivel előbb érkezett, de minden érintett jól van és egészséges
Fotó: ZH

Adrienn elmondta: kislány kora óta készült az anyaszerepre. Ha valaki megkérdezte tőle, mi szeretne lenni, ha nagy lesz, rávágta: anyuka! Szerencsésnek mondhatják magukat, mert hamar örülhettek is a pozitív terhességi tesztnek.

– A várandósságom végig szinte „tünetmentes” volt, ezért a népi hiedelmek miatt sokáig azt gondoltuk, biztosan kisfiút várunk – folytatta. – Már majdnem félidőnél jártam, amikor kiderült, kislányunk lesz. Örültünk, hiszen nekem egy húgom van, ezáltal mi amolyan „lányos” család vagyunk. A férjemnek pedig egy bátyja van, ezért a szülei szerettek volna kislány unokát. Szerencsére igazán mozgékony kisbabával volt dolgunk, ebben egészen biztos, hogy az apukájára hasonlít. Nyárra vártuk a babát, már az utolsó hónapban jártam, amikor három héttel előbb, de teljesen egészségesen június 14-én 10 óra 4 perckor meglepett bennünket. Tóth Jelina Mona 3122 grammal és 51 centiméterrel jött a világra Bregenzben.

A zalaegerszegi származású Urbán-Balogh Edina 2013-ban nyerte el a Zala Szépe címet. A kedves és bájos hölgy örömmel emlékszik vissza a versenyre: kezdve azzal, hogy a vonulást egy eséssel kezdte, és zárva a persze sokkal kellemesebb pillanattal, amikor a korona a fejére került.

– Az érettségi után, 2013 őszén, majd 2015 tavaszán is Isztambulban modellkedtem, ami nagy álmom volt – mesélte. – A kozmetikai termékek bemutatása mellett a Fenerbahce első osztályú futballcsapatnál is dolgozhattam. Itthon is több ismert márka az arcának választott, a Miss International Hungary országos szépségversenyen a legszebb öt közé kerültem. Sőt, az egyik kereskedelmi tévécsatorna műsoraiban is szerepelhettem. Ezután egy új autókat forgalmazó cégnél értékesítéssel foglalkoztam, illetve a fővárosi Groupama Arénában koordináltam a VIP vendégeket FTC és magyar válogatott meccsein. Tavaly viszont folytattam a tanulmányaimat a budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán.

Urbán-Balogh Edina és férje, Urbán Zsolt július 21-re várják első kisfiuk érkezését
Fotó: Dér Edina

Három évvel ezelőtt egy baráti társaságban ismerte meg Urbán Zsoltot, a hazai marketingkommunikációs szakma egyik meghatározó alakját. Hat éven át volt a Magyar Reklámszövetség elnöke, jelenleg alelnöke, emellett reklám- és médiaügynökség tulajdonosa és vezetője. Edina szerint az első pillanattól szimpatikusak voltak egymásnak, és egy évig barátok voltak, mielőtt szerelembe estek.

– Rájöttünk, hogy nincs mit tenni, egymásnak lettünk teremtve – folytatta Edina. – Tavaly április 9-én a thai fővárosban, Bangkokban, a Centara Grand Hotel 56. emeletén, egy étteremben kérte meg a kezemet. Mindent eltervezett: az egész étterem vörösbe borult, csak mi voltunk és a személyzet. Egyszer csak megjelent egy spanyol gitáros, aki a kedvenc dalunkat játszotta, Zsolt pedig úriember módjára letérdelt és megkérte a kezem. A hollywoodi filmbe illő jelenttől annyira meghatódtam, hogy az igent is teljesen elfelejtettem kimondani. Még abban az évben, szeptember 13-án Etyeken megtartottuk az esküvőt. Nászútra nem mertünk elmenni, a télre terveztük, viszont november közepén megtudtuk, hogy érkezik a szerelmünk gyümölcse.

Edina fiút szeretett volna, hiszen amikor 2015-ben megszületett a kisöccse, akkor látta, hogy milyen az úgynevezett anya-fia „szerelem”. Nem beszélve azokról a pillantásokról, ahogy felnézett az apjára. Teljesült az álma, fiút hord a szíve alatt, aki a négydimenziós ultrahang tanúsága szerint hasonlít az apukájára.

– A terhességem szerencsére felhőtlen, próbálom megélni minden pillanatát – mosolygott a kismama. – Olyan, mintha most tudtam volna meg a jó hírt, pedig alig egy hónap, és már érkezik, július 21-re vagyunk kiírva. Az öcsém után a pelenkázás és a baba körüli dolgok nem számítanak újdonságnak, nála mindenben segédkeztem, így van egy kis előnyöm. Illetve Zsolt előző házasságából született három gyermekét neveljük közösen, így ezen a téren is szert tettem némi tapasztalatra. Egyébként a férjem csodálatos apuka, tisztelem benne, hogy ennyi helyen helytáll. Ezenfelül a tenyerén hordoz, ahogy én is őt, boldogságot és harmóniát hozott az életembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!