A monitor előtt is táncolnak

2020.04.09. 20:00

Tele van tervekkel és ötletekkel a következő időszakra a kanizsai Magic Ritmo

Az ifjú korosztályra jellemző pozitív szemlélettel tekintenek a jövőbe a Magic Ritmo táncosai. A csapatnak ugyan némileg át kellett szabnia az elkövetkezendő időszak munkatervét, a fiatalok oktatását és a fellépéseket, mégis, a lehetőségekhez képest próbálnak szenvedélyüknek, a táncnak hódolni. Akár online formában is.

Szabó Zsófia

A táncosok, köztük Kozma Janka, Kovács Vanda, Simon Eszter, Ignácz Viktória, Barna Noémi Erzsébet és Horváth Dorina egy korábbi fellépésen

Fotó: ZH Archívum

A Kanizsai Fiatalok Közösségének berkein belül működő tánccsoport a járvánnyal együtt járó, szigorú megkötések idején is aktív. Azonban a csapat egészségének védelme érdekében nem személyes próbákon gyűlnek össze a táncosok. Szollár-Nikolics Zsanna elnök elmondta: a közösség vezetősége a jelenlegi helyzet idején is dolgozik a vésztervek szerint.

– Azon túl, hogy a hivatalos pályázati munkákat igyekszünk teljesíteni, lehetőségeinkhez képest a csapat tagjaival – akik mindannyian nagyon fontosak számunkra – online és telefonon tartjuk a kapcsolatot. Próbálunk minél többet beszélgetni velük írásos formában vagy videóhívás révén. A fiatalok lelki állapota nagyon fontos számunkra. A folyamatos kommunikáció mellett vicces és kreatív feladatokkal is meglepjük őket. Valamint, hogy az oktatás ne álljon meg, azokat a gyakorlatokat, amikre van lehetőség, online módon próbáljuk átadni. S szintén a világháló közreműködésével értékeljük ki az egyéni bemutatókat. Ha viszont egyszer vége lesz a járványnak, pótolni fogjuk az órákat. Nem azért, hogy technikailag dolgozzunk a koreográfiákon. Hanem, hogy pótoljuk a kimaradt, közös időt, mivel igazi nagy családként élünk – összegezte Szollár-Nikolics Zsanna elnök.

A táncosok, köztük Kozma Janka, Kovács Vanda, Simon Eszter, Ignácz Viktória, Barna Noémi Erzsébet és Horváth Dorina egy korábbi fellépésen Fotó: ZH Archívum

Egy évvel ezelőtt már javában folytak a táncpróbák a Honvéd Kaszinó termeiben. A Magic Ritmo naptára ugyanis csordultig tele volt fellépésekkel. Kisebb-nagyobb rendezvényeken, saját szervezésű esteken is megmutatták ügyességüket a fiatalok. Csakúgy, mint nagyszabású versenyeken. Ezekre azonban jó ideig nem kerül sor.

Fási Barnabás alelnök, koreográfus jelezte: a színjátszók tavaszi gálaműsorát ezúttal nem rendezik meg májusban, ha lehetőség lesz rá, később tartják meg. Viszont optimistán tekintenek a jövőbe, így június 19-én az év végi gálát, ahol a Kanizsai Fiatalok Közösségének valamennyi tagja szerepel, a tervek szerint megtartják.

– A nyári időszakra, tehát hónapok múlva, viszont már több dolgot tervezünk – emelte ki Fási Barnabás. – Július 4–5-én kétnapos, országos hiphop és kortárs táncokra fóku­száló workshopot szervezünk, amire táncosokat és oktatókat várunk az ország minden részéről. Az órákat jómagam és Kánnár Luca kortárstánc szak­oktató tartja majd. Táborokat is szervezünk: egész pontosan hat alkalommal, különböző korcsoportok és táncstílusok szerint. A Honvéd Kaszinó mellett idén is Kerecsenyben tartjuk majd a közösségkovácsoló, vakációs programunkat. A Civil Kerekasztal Egyesület szervezésében pedig, az Alig-Vár jótékonysági táborban, a galamboki tánccsoportunk fiataljai tölthetik majd az időt – részletezte Fási Barnabás, aki elmondta azt is: nyáron a már említett programok mellett természetesen a munkára, a gyakorlati edzésekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Illetve, csakúgy, mint ez idáig, szeretettel várják az új, táncos kedvű vagy éppen színészi ambíciókkal megáldott fiatalok jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!