bőrápolás

2019.12.22. 12:00

Mire vigyázzon, ha arcpakolást készít otthon?

Az őszi gyümölcsök éltető vitaminok és ásványi anyagok valóságos kincsestárát rejtik, amelyek nemcsak finomak, de bőrünkre is jótékony hatással vannak. Fogyasszunk belőlük mindennap és készítsünk belőlük egyszerű arcpakolásokat házilag.

ZH

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jacob Lund

Arcpakolások otthoni készítésével már csak azért is érdemes megpróbálkozni, mert a natúr kozmetikumok használata csökkenti az egyre nagyobb vegyszerterhelést.

Arcpakolást házilag készíteni könnyebb, mint gondolnánk, és rengeteg kreativitásra ad lehetőséget. Azonban a házi kozmetikum készítésének is vannak szabályai.

Fontos, hogy csak egészséges bőrre alkalmazzuk, sérült bőrön soha! Mielőtt először elkészítünk egy házi kozmetikumot, végezzünk hatóanyagpróbát, nehogy allergiás reakciót váltson ki. Egy kis darab házi pakolást vigyünk fel a bőrre egy nem szembetűnő helyre, például a felkarra. Ha bőrpír jelentkezik, vagy viszketni kezd a bőrfelület, ne használjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!