Hideg levegőtől viszket?

2019.12.15. 07:00

Bőrápolási tudnivalók a téli hónapok idejére

A téli időjárás megviseli az arcbőrt. A benti száraz, meleg levegő után sokként éri a kinti hideg, csípősen szeles idő. A bőr kipirosodik, kiszárad, akár ekcémaszerű tünetek is jelentkezhetnek.

ZH

A hidratálás segít megelőzni a bőrproblémákat

Fotó: Shutterstock

Megfelelő arcápolással megelőzhetjük a bőrproblémák kialakulását. A hangsúly a hidratáláson van, a szakemberek tanácsa, hogy olyan arcápoló termékeket használjunk, amelyek nagy nedvességmegkötő képességgel rendelkeznek, így nemcsak a bőr felszínét védik a vízveszteségtől, de mélyhidratálóként is funkcionálnak.

A hidratálás segít megelőzni a bőrproblémákat
Fotó: Shutterstock

 

Választáskor törekedjünk a minél magasabb hialuronsav- és glycointartalomra, az összetevők között keressük az ectoint is, ami véd az extrém hőingadozás okozta mikro­sérülésektől. A téli időszakban nem csak a D-vitamint kell pótolni, természetes védekezőrend­szerünket támogatnunk kell C-vitaminnal is. A táplálékkiegészítők mellett bőrünket is tápláljuk aszkorbinsavat tartalmazó arc­ápolókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!