Leendő Tündérszépeink figyelmébe ajánljuk!

2019.09.13. 17:30

Minden nő mozgása a személyiségéből fakad – vallja az egerszegi táncpedagógus

A mai gyerekeknek sokkal több mozgásra lenne szükségük, hogy az iskolapadban ülve is állandóan frissek, üdék is kipihentek legyenek. Azonban a fiatalok többsége még mindig nagyon keveset sportol.

Benedek Bálint

A Press Dance egyik csapata a tavalyi gálán

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A társastánc mellett ritmikus gimnasztikát, show-táncot és kötélugrást is oktató megyeszékhelyi Meretei-Simon ­Beáta szerint a mozgásszegény életmód nem tesz jót a fiatal, fejlődő szervezetnek. Sajnos a fizikumuk az egészségügyi állapotukra is hatással van. Statikus problémák, olykor rossz tartás figyelhető meg náluk, ami valamiféle aktív mozgással sokkal jobbá tehető. S ezáltal a lelkiállapotuk is sokat javulna, ami nagy hatással van a külső megjelenésre, a kisugárzásra és a szépségre.

– Bármilyen mozgásforma aktív gyakorlása pozitívan hat a fiatalok testére és lelkére egyaránt – tette hozzá a szakember. – Új közösségbe kerülnek, a rendszeressé váló mozgás pedig azonnal érezteti a hatását, hiszen valósággal felfrissülnek, melytől akár még a tanulás is könnyebbé válhat. Egyfajta örömforrást jelenthet számukra.

A Press Dance egyik csapata a tavalyi gálán
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

Természetesen nem kell mindenkinek versenysportolóvá válnia, de ahhoz, hogy átélje a sikerélményt, az élete részévé kell tenni a mozgást.

Meretei-Simon Beáta hozzátette: a gyerekek esetében kifejezetten jó, ha egy támogató társaság veszi őket körül, s akkor már egymást támogatva, biztatva akár a felnőtt korukig kitarthat a mozgás szeretete. Emellett fontos a szülői példamutatás, s talán manapság a részükről az egészségtudatosság terén van némi előrelépés. Néhányan odafigyelnek arra, hogy csemetéjük megfelelő izomzattal, sportos alkattal rendelkezzen.

A táncpedagógus, koreográfus szakértő szerint minden nő mozgása a személyiségéből fakad. Ezt a szépségversenyre igyekvőknek is érdemes tekintetbe venni.

A Tündérszépek 2020 országos szépségversenyre 16–29 év közötti hölgyek jelentkezését várjuk, akiknek először a fényképezőgép előtt kell megmutatniuk szépségüket. Ha pedig továbbjutnak az országos döntőbe, akkor a kifutón bizonyíthatják a rátermettségüket.

Vannak, akik impulzív típusúak, ők a színpadon másként mozognak, mint azok, akik visszahúzódók. Számukra időt kell adni, hogy a belülről táplálkozó bájukat, a szépséget felszínre hozzák. A tánc összetettségéről ismert, többek közt része a balett, de a viselkedéskultúra is. Sokat segíthet azoknak, akik összegörnyedve nyomkodják az okostelefont. Jó lenne, ha a hölgyek újra rátalálnának a nőiességükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!