Hogyan is történt?

2019.09.28. 11:00

1990-ben Vörös Juditot választották Zala legszebbjének – Fotókkal is felidézzük a verseny pillanatait!

Mutatjuk, miként zajlott az 1990-es Zala Szépe verseny Zalaegerszegen.

Németh Lilla

Az első három helyezett (balról jobbra): Nagy Hajnalka, Vörös Judit, Horváth Zsuzsanna

A megmérettetést 1990. szeptember 22-én (szombaton) tartották a Hevesi Sándor Színházban, ahol a nézőtér zsúfolásig megtelt. A zsűri élén Halasi Imre, színházigazgató-főrendező foglalt helyet, ítészként jelen volt továbbá dr. Erdős Sándor, megyei onkológus szakfőorvos, Magyar Hajnalka, lapunk akkori kulturális rovatvezetője, Stroh Péter, a nagykanizsai Centrál Szálló igazgatója, valamint Bogár Sándor, a zalaegerszegi Express kisszövetkezet részlegvezetője-arca. A műsorvezetői szerepet R. Kárpáti Péter töltötte be, ő olvasta fel a versenyzők önvallomásait, egyúttal kérdéseket tett fel nekik.

A lányok az est folyamán háromszor vonultak be, átöltözéseik alatt a színház művészei szórakoztatták a közönséget, de fellépett dalaival Katona Klári is. A verseny fénypontja mégiscsak a várva várt eredményhirdetés volt: a legjobb alakú hölgynek a zalaegerszegi Németh Henriettet, a legelegánsabbnak pedig a szintén zalaegerszegi Nagy Hajnalkát választották. Az első három hely sorsa is eldőlt: a harmadik a kanizsai Horváth Zsuzsanna, a második és egyben közönségdíjas Nagy Hajnalka, az 1990-es Zala Szépe pedig a zalaegerszegi Vörös Judit lett, aki ezáltal egy ötnapos isztambuli utazással is gazdagodott.

Vörös Judit a koronázás pillanatában

„Az első pillanatban a versenyző annyira meglepődik, hogy könnycseppek gurulnak végig az arcán” – írta róla Völgyi Ferenc tudósításában, akinek a győztes megerősítette érzékenységét. „Egyébként szeretek olvasni, táncolni, s manökenként is szívesen lépek a közönség elé. Különösen az isztambuli utazásnak örülök” – árulta el akkor többek között Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!