Tündérmesébe illő eredmények

2019.08.20. 15:30

Nem kell szenvednünk a szépségért! B. Kovács Viktória a lézer erejével segít

Nemsokára kezdődő Tündérszépek szépségversenyünk kapcsán szépségiparban jártas szakembereket kérdezünk arról, hogy mit jelent számukra a szépség. Ezúttal a Somogy megyei származású B. Kovács Viktóriával beszélgettünk, aki négy évvel ezelőtt költözött Budapestről Zalaegerszegre, ahol három éve nyitotta meg a Bright Lézer Stúdiót. Fél év elteltével Szombathelyen is betöltötte az „űrt”.

Ujvári Klaudia

Forrás: zaol.hu

Fotó: Ujvári Klaudia

Miként határoznád meg a szépség fogalmát?

Belülről fakad, ha egyensúlyban vagyunk önmagunkkal, akkor azt közvetítjük. Azért fontos a belső harmónia, mert lehet valaki kívülről szép, ha legbelül zavart, zaklatott. Mindez kihatással bír a környezetére. Az, hogy mi a szépség? Mindenkinek más és mást jelent, elég relatív dolog. Szerintem mindannyiunkban van valami báj, csak észre kell venni.

Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu

Napjainkban eljutottunk arra a pontra, hogy az a feltűnő, ha valakinek nincs tetoválása. Találkoztál a pályafutásod során kirívó esettel?

A tetoválások eltávolítása egyre több fiatal meggondolatlanságának jelenti az utóhatását. Lehet egy korábbi kapcsolat emlékeztetője, vagy egyszerűen egy „elrontott mű”. Érdekesség, hogy a régi tetoválások eltüntetését nem nagyon szokták igényelni. Előfordult, hogy munkából adódóan kerestek meg, ugyanis a hölgy vendégem végre elérhette álmai állását, csak éppen a tetoválása állta az útját. Mivel fontos volt számára a lehetőség, így ki kellett szedetni. El kell gondolkozni a döntéseink súlyán.

Mit kell tudnia előzetesen annak, aki megválna a varrásától?

A sminktetoválások esetében kizárólag a szemöldököt vállaljuk, ott 1-2 alkalom elég, a többi már rendkívül kényes terület. A testtetoválásnál mindig van egy próbalövés, melyet komoly teszt előz meg. Kizáró tényező lehet a vérzékenység, illetve a fényérzékenység. A tetováláseltávolítást leszámítva, minden szolgáltatásunk fájdalommentes. Mivel professzionális gépekkel dolgozunk, így nem áll fenn a hegesedés veszélye, s ezáltal minimális fájdalomérzetre tudtuk visszaszorítani a műveletet. Lényeges, hogy mikor készült, mekkora a tetoválás mélysége, és tartalmaz-e vasport. Ha igen, akkor lézerrel nem lehet felmenni rá. Emiatt is fontos a próbalövés.

Hogyan zajlik a tetoválások eltüntetése?

A lézer fénye a pigmentekben elnyelődve, rövid robbanásokkal tünteti el a festéket, a bőrön fehér hólyagok képződnek. 4-6 hét különbség szükséges az eltávolítások között. Az apró pigmenteket a szöveti falósejtek bekebelezik és elszállítják a nyirokcsomókba. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy sejtmegújulás mehessen végbe. Fontos, hogy minél előbb elkezdődjön, mivel sok időt kell várni a két esemény között.

A lézerfény hatására fehér hólyagok képződnek
Fotó: B. Kovács Viktória

Mit üzennél a Tündérszépek jelentkezőinek?

Mindenki adja önmagát! Nem kell senkinek megfelelni, csak magunknak! Ha ebben a szellemben viszik végig a versenyt, akármeddig jutnak el, az az ő sikerük. Ne másnak akarjanak megfelelni, lazán kell csinálni, nem biztos, hogy görcsösen sikerülhet egy ilyen versenyt végigvinni. Próbálgassák a szárnyaikat, aztán az élet majd úgyis őket igazolja!

Kedvet kaptál hozzá, hogy megmérettesd magad a Tündérszépek 2020-as kiírásában? Ne habozz tovább, jelentkezz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!