először rendezték meg a Zalai Ritmikus Gimnasztika Kupát

2019.02.25. 09:30

Véget ért a VII. Press Dance Táncverseny

Szinte karneváli hangulatot teremtettek a hétvégén a sportcsarnokban a Press Dance Tánc-sport Egyesület versenyének résztvevői.

Arany Gábor

Fotó: Herczeg Attila

A megméretés már pénteken délelőtt elkezdődött és vasárnap késő délutánig tartott. A rendező egyesület vezetője, Meretei-Simon Beáta érdeklődésünkre elmondta, hogy a 2006 óta működő tánc­csoportjuk 2012-ben alakult egyesületté, és már a következő esztendőben megrendezték az első versenyüket, amelyre akkor elsősorban helybeli, társastáncokat oktató egyesületeket vártak.

Első ízben rendezték meg a Zalai Ritmikus Gimnasztika Kupát. A Press Dance karikacsoportja is fellépett. Fotó: Katona Tibor

Azóta a kör kibővült, az idei, hetedik alkalommal már minden táncstílus képviselői bemutathatták tudásukat, és idén önálló programként kerültek be a ritmikus gimnasztika sportolóinak produkciói. Ezt, a Zalai Ritmikus Gimnasztika Kupa néven jegyzett versenyt már az országos sportszövetség is támogatja, ezért okkal bízhatnak a folytatásban a következő esztendőkben.

Fotó: Katona Tibor

A száznál több kategóriába sorolt koreográfiát a három nap alatt 1400 fiatal versenyző mutatta be, képviselve Közép-Európa szinte minden országát.

Fotó: Herczeg Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!