Egyre több a poloska

2018.10.10. 14:20

Zalában is megindult a „Büdös Margit” invázió – 3+1 tipp, amivel garantáltan megszabadulhat tőlük!

Közeleg a tél, így biztosan Ön is találkozott már otthonában poloskákkal. Vajon miképp tudunk tőlük megszabadulni?

zaol.hu

A közelgő hidegre figyelmeztetnek a büdös bogarak. Szerkesztőségünket sem kímélték Fotó: zaol.hu

A címeres poloska, vagy ahogy Zalában is hívják, „Büdös Margit” az egyik legelterjedtebb poloska fajta hazánkban. Nincs igazán természetes ellenségük, sem pedig kifejezetten rájuk ható rovarirtó szer, amellyel felléphetnénk ellenük. Ismerős lehet mindannyiunk számára az az érzés, amikor egyszerűen nincs tőlük nyugtunk, ráadásul, ha összenyomjuk őket borzalmas bűzt árasztanak magukból. Pont emiatt nem tanácsos erőszakkal elpusztítani ezeket a visszataszító rovarokat. Jelentős veszélyt leginkább a kertekre jelentenek, de valljuk be, hogy számunkra sem túl szimpatikus lények.

Szerencsére akadnak házi praktikák, melyek segítségével megszabadulhatunk a hívatlan vendégeinktől:

A közelgő hidegre figyelmeztetnek a büdös bogarak. Szerkesztőségünket sem kímélték Fotó: zaol.hu

Szappanos/mosószeres víz

Az egyik legolcsóbb trükk, melyhez elég az éppen otthonunkban fellelhető szappan, vagy mosószer használata. Kevés víz hozzáadásával keverje össze őket egy edényben, majd helyezze el benne a rovarokat. Adott esetben egy spriccelő eszköz is jó szolgálatot tehet.

Ecet

Gyors és hatásos megoldás! Itasson át egy erre a célra alkalmas anyagot ecettel, majd törölje át vele az ablak-és ajtókereteket. Érdemes egy kis tálkában kint hagyni a folyadékot a nyílászárók elé helyezve, így megelőzhető, hogy újabb bogarak jöjjenek be a házba.

Mentaolaj

Akárcsak a rágcsálók elűzésében, úgy a poloskák elleni harcban is nagy segítségünkre lehet a mentaolaj. Elég 10 csepp illóolajat, nagyjából fél liter vízhez hozzáadni és máris kész az egyveleg. Érdemes spriccelő eszközt alkalmazni ebben az esetben is.

Porszívó

Szintén minden háztartásban megtalálható, roppant hasznos eszköz. A porzsákból már nem tudnak kijönni és hamar elpusztulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!