A Longboard nem gördeszka

2018.08.26. 11:30

Négykeréken táncolva hódítja meg Egerszeget Kostyál Petra

Nagy népszerűségnek örvend napjainkban a gördeszka és az ahhoz nagyon hasonlító longboard. Ám anyagunkban annak jártunk utána, mi is a különbség a kettő között, és mik Petra tervei a longboardozással, hiszen kiválóan műveli azt. Erről korábban már mutattunk be videót is.

Magyari Kinga

Miben különbözik a gördeszkától a longboard, és honnan jött a szenvedély?

- Régebben snowboardoztam, és kellett egy nyári opció, ami hasonló élményt nyújt. Egy barátom pedig rátalált a longboardra, amivel gyorsabban és gördülékenyebben lehet menni a városban, mint egy gördeszkával. Ez sokkal élvezhetőbbé és könnyebbé teszi főleg tanulási időszakban. Gyakorlatilag nagyobb maga a lap, az álló felület, a kerekei is, ez stabilitást ad, kevésbé akad el. Ebben különbözik a gördeszkától.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=C91vOecuTZM

Ahogy és amit te művelsz a longboarddal az szinte már művészet, van ennek külön sportága?

- Magyarországon sajnos longboard Dance /Freestyle verseny tudomásom szerintem még nem igazán volt. Külföldön viszont már van pár verseny. Jövőbeli terveim között szerepel az ezeken való részvétel.

Mióta longboardozol?

- Nagyjából 5 éve álltam először longboardon, és körülbelül 1 éve kezdtem el rajta tudatosan táncolni. Előtte maximum párat léptem rajta.

Gondolom, nem longboard dance a végzettséged, mit tanultál?

- Már befejeztem az iskolát, fotográfus és fotótermék kereskedőnek tanultam. Ebben szeretnék a későbbiekben elhelyezkedni.

Petra édesapja zalaegerszegi, így amikor nála van, akkor szokta meghódítani Egerszeg utcáit longboardon. De rengeteg városban gyakorolta már szenvedélyét.

- Nagyon sok helyen éltem már, leginkább Vas megyeinek tartom magam, hiszen ott éltem a leghosszabb ideig. Apukám él Zalaegerszeg, és persze én is laktam már ott, ezért is készült több videó is rólam Zalaegerszegen.

Mire vagy a legbüszkébb?

- Talán arra, hogy egyre több embertől hallom, hogy motiválom őket vagy épp miattam kezdték el az egész sportot.

A legutóbbi videót, hogy valósítottátok meg, honnan jött az ötlet?

- Egy közös ismerősünk hozott össze minket a Miklóssal, már régóta terveztük a videót. Alapvetően nem volt egy túlságosan átgondolt dolog, én csak táncoltam, ő pedig videózott. A későbbiekben tervezünk egy jobban átgondolt, koreografált videót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!