A falu bora

2018.05.09. 10:00

Rizlingország borai – borversenyt tartottak Reziben

Strázsai Zoltán rizlingje lett idén a falu bora - derült ki a Szent György-napi ünnepségen, a borverseny eredményhirdetésén.

Keszey Ágnes

Fotó: Tafota Istvánné

Idén 47 bort neveztek be a rezi szőlősgazdák a település hagyományos borversenyére. A szervezők nevében Bellér Ferenc elmondta, hogy mivel Rezit Rizlingországnak is szokták nevezni – hiszen többségében ilyen ültetvények vannak a településen -, a versenyen a legtöbb pontszámot elérő rizling lesz mindig a falu bora.

Idén ez Strázsai Zoltán pincészetéből került ki, ő, illetve bora kapta a nagyarany minősítést. A versenyen 9 arany-, 28 ezüst- és 10 bronzérem született.

A borverseny eredményhirdetését az évtizedes hagyományt követő Szent György-napi ünnepségen hirdették ki, mely szentmisével kezdődött, majd búzaszenteléssel folytatódott. Az ünnepségen fellépett a Rezi Óvoda népdaléneklő csoportja, a Rezi Őszirózsa Nyugdíjasklub és Vesztergám Miklós tárogatóművész.

Fotó: Tafota Istvánné

A műsorban közreműködtek a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének és a Zalai Da Bibere Borlovagrendnek a tagjai, majd az est a versenyre nevezett borok kóstolásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!