50 éves az ovi

2018.05.16. 07:00

Egykori és mai ovisok, óvónőik és szülők ünnepeltek közösen Vonyarcvashegyen

Ünnepséggel, kiállítással és emlékkönyvvel tisztelegtek a vonyarcvashegyi óvoda ötven évvel ezelőtti létrejöttére.

Keszey Ágnes

A néptáncos óvodások Tarjányi Sándor néptáncpedagógus vezetésével az ünnepségen

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Mint a jubileumi ünnepségen is hallhatták a jelenlevők, 1968. március 1-jén egy csoporttal kezdte meg a működést az óvoda, az iskola udvari helyiségében.

A megnövekedett gyermeklétszám miatt öt évvel később két csoportosra bővült, s ekkor, 1973-ban került mostani helyére, az épület pedig az elkövetkezendő években folyamatosan bővült, szépült. 1982-ben már három csoportnyi kisgyermek járt ide, de voltak évek, amikor csökkent a létszám. 2013-ban vette fel a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda nevet, s székhelyóvodává válva akkortól tartozik hozzá a balatongyöröki tagóvoda.

Jelenleg 115 férőhelyes az intézmény: ebből a vonyarcvashegyi három csoport mindegyikében 25 gyermeknek tudnak helyet biztosítani. Az intézmény bemutatkozásából kiderül: a nevelés fontos eleme a természet megismerésére, szeretetére és védelmére nevelés, a környezettudatos magatartás kialakítása.

-Az emlékkönyv visszaemlékezés lapjai arról tanúskodnak, hogy ez az óvoda jól működött, jól működik. Valamennyien, akik írtak – volt óvodapedagógusok, szülő, nagymama – szép emléknek, örömnek, sikernek könyvelték el az itt töltött éveket. Továbbra is legfontosabb célkitűzésünk a szépen kialakított barátságos környezetben, hogy nyugodt, családias hangulatot teremtsünk, jó példát mutassunk, értékeket közvetítsünk, ápoljuk a kialakult kapcsolatokat.

A néptáncos óvodások Tarjányi Sándor néptáncpedagógus vezetésével az ünnepségen
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Így remélhetjük, hogy mindenki megelégedettségére szívesen járnak óvodánkba és minden nap boldog gyermekzsivaj töltheti be intézményünk falait. Ez az alapja annak, hogy a felnövekvő nemzedék tagjai a világra nyitott, önállóan gondolkodni tudó, kreatív, egyetemes emberi értékekkel felvértezett felnőttekké váljanak – mondta beszédében Tüttőné Kovács Ibolya, megbízott intézményvezető.

Szavai után Körmendi Mária, az intézmény első vezetője és Péter Károly polgármester mondott köszöntőt, majd az ötven éves jubileum alkalmából megrendezett műsorban felléptek az óvodás néptáncosok, az iskolások, dalos, zenés produkciókat is hallhatott a közönség, s az intézmény történetét felidéző, mindennapjait bemutató kiállítás is nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!