Zöld Zala

2018.05.08. 09:00

A bálind, a réti csík, a lápi póc és tarkagéb – élővilág verseny a Balatonról

A címben szereplő halak is szerepeltek a hétfőn megrendezett Zöld Zala vetélkedő egyik feladványában. A verseny döntőjében az idáig eljutott négy csapat mérte össze tudását.

Keszey Ágnes

A Liliom csapat az egyik írásbeli feladat közben

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Keszthely minden általános iskolája részt vett a Zöld Zala vetélkedőn, melyet nyolcadik alkalommal szervezett meg a Fejér György Városi Könyvtár. Két forduló után – melyben még egyénileg versengtek a gyerekek – húsz diák jutott be a hétfői döntőbe, ők öt csapatot alkottak.

A verseny a Balatonról és élővilágáról szólt, s mint Pappné Beke Judit, a szervező intézmény igazgatója lapunknak elmondta, erről az előző fordulóban rajzokat is készítettek a gyerekek, melyekből kiállítás nyílt a könyvtárban.

A tegnapi, végső fordulóban sokatmondó című feladatok vártak a diákokra. Először Hej halászok, halászok címmel halfajokkal – főként balatoniakkal kapcsolatos totót kitöltve mutatták be tudásukat. A Mit fogott a hálótok című játékban egy halat kellett felismerni és figuráját horgászbottal kihalászni a diákoknak.

A Liliom csapat az egyik írásbeli feladat közben
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

Volt kakukktojás feladvány, ez természetesen a madarakról szólt. A szóbeli feladatok között természeti értékeket kellett bemutatniuk és igaz vagy hamis kérdésekre is választ adtak. Végezetül a Madarak éve „Tegyél a begyér” szlogenjéhez készítettek plakátot.

Horgászat a könyvtárban – Verebélyi Judit (fehér pólóban) volt a verseny játékvezetője
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

A Zöld Zala verseny első helyezettje a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola Homárok csapata lett, a felkészítő tanár Molnár Piroska volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!