Rendezvény

2018.02.21. 11:00

Alakul a III. Göcseji Dombérozó programja

Idén július 14-22. között harmadik alkalommal rendezik meg a Göcseji Dombérozót, a göcseji tájegység kiemelt rendezvényét, tájékoztatott a program egyik szervezője, Magai Ágota.

Arany Horváth Zsuzsanna

A tavalyi Dombérozó egyik pillanata Fotó: Archív/Arany Gábor

Hétfőn Babosdöbréte, Göcsej települése fogadta az idei program résztvevőit. Jelen voltak az önkormányzatok, a civil szervezetek és a gazdasági szféra képviselői is. „Ez az összefogás a Göcseji Dombérozó legfőbb erőssége”, hangsúlyozta Magai Ágota. A résztvevő 20-22 település komoly tervezési folyamatban van ezekben a hetekben, melynek eredményeként gazdag és újszerű programot kínálnak, amit a Göcsej Civil Társaság fog össze.

A tavalyi Dombérozó egyik pillanata Fotó: Archív/Arany Gábor

Jelzésértékű, hogy Zalaegerszeg is partnerséget vállal, a néprajzi, hagyományőrző értékek képviseletét a göcseji falvakkal együtt erősebbnek tartva. Újdonság: a Göcseji Dombérozóban összekapcsolódik a Göcseji Falumúzeum, a tesztpálya-projekt és a göcseji falvak füzére, s egymást erősítő programokat és időutazást kínál a közlekedési eszközök világába. A kerekek forgása Göcsej fejlődésének is mottója lehet, jelezte a szervező. Az a cél, hogy a képzeletbeli kerekeket az ellenkező irányba forgassák. „A kerék megmozdult”, fejezte ki reményét Magai Ágota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!