Helyi életstílus

2017.12.20. 14:28

Sikerekkel tértek haza a kanizsaiak az országos táncversenyről

A Magic Ritmo és a Premier Táncklub géppuskalábú fiataljai taroltak a nemrég megrendezett 23. Zuglói Országos Táncversenyen.

Benedek Bálint, Szabó Zsófia

Fotó: Szabó Zsófia

A tavaszi, fővárosi megmérettetés után ezúttal a Mikulás Kupán is sikeresen szerepelt a Magic Ritmo apraja-nagyja. Népes mezőnyben: az ország minden tájáról érkeztek művészeti csapatok, klubok a kétnapos „rangadóra”. Háromszázötven műsorszámot láthatott a nagyérdemű és a szakmai zsűri. A Magic Ritmo több produkcióval készült a versenyre.

– Vannak olyan koreográfiák, melyeket már korábban, tavaly állítottunk színpadra, ám természetesen számos új előadást is bemutattunk a megmérettetésen – mondta el Fási Barnabás koreográfus. Ahogy azt is: huszonnyolc táncosuk mutatta meg tánctudását a Mikulás Kupán, a haladóktól a kezdőkig. Kilenc produkciót adtak elő művészi látványtánc, színpadi tánc és hip-hop kategóriákban. Ezeken belül karácsonyi, téli témájú táncokkal is készültek, melyekért csapatuk megkapta a Mikulás Kupát.

Fotós: Benedek Bálint

– Végül három első, három második és három harmadik helyet sikerült megszereznünk – összegezte Fási Barnabás. Az „aranyérmet” a Mi lett volna, ha? című előadással a felnőtt kiscsoport, Egység című műsoráért a junior csapat, egyéniben pedig Arató Vivien táncos kapta meg. Ezüsttel a felnőttek Jéghercegnők produkcióját, Fási Barnabás egyéni bemutatóját és a galamboki juniorok Titok műsorát jutalmazták. Míg bronzzal a gyerek csoportot: ők több kategóriában, a Karácsony, a Csajok és a Kitaszítva nevű előadásért szereztek érmet.

A Premier Táncklub növendékei ugyanezen a viadalon szerepeltek. Mioveczné Németh Petra tanítványai két korcsoportban egy-egy koreográfiával mutatkoztak be. Színpadi tánc, gyermek formációban a Törzsi tánc című gyakorlatukkal az erős mezőnyben az első helyen végeztek. Az aranyérem mellé a szakmai zsűri külön díjban részesítette az Erdélyi Anna, Horváth Szófia, Léder Luca, Mezei Réka, Nyirádi Luca, Poszavecz Rebeka, Szabó Réka, Takács Emese, Tóth Fanni, Traub Katinka, Völgyi Virág alkotta produkciót. Junior színpadi tánc csapat kategóriában a Made in Hungária szintén tarolt.

Fotós: Szabó Zsófia

A „premieresek” nem csak a dobogó legfelső fokára állhattak fel, de Hordós Kata, Horváth Luca Sára, Kómár Kitti, Kómár Liliána, Márkus Cintia, Navinszky Réka, Puskár Lili, Szabó Cipriána és Weisz Csenge ugyancsak különdíjat is szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!