Adj vért!

2017.10.14. 10:27

Sikeres volt a véradás Nagykanizsán

Egymásnak adták a kilincset a véradók tegnap a Halis-könyvtárban megtartott Adj vért és ments meg 3 életet! elnevezésű civil véradáson.

Benedek Bálint

Salamonné Farsang Tünde (balról) Budavölgyi Kálmánnétól vett vért a Halis Könyvtárban

Fotó: Szakony Attila

A Magyar Vöröskereszt, a helyi bibliotéka és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület közös véradásán ottjártunkkor nem volt szabad ágy, sokak nagyon fontosnak érezték, hogy segítsenek.

- A gyerekem születése előtt rendszeres véradó voltam, úgy érzem kötelességem segíteni – mondta Szili Zsuzsanna a Batthyány-gimnázium angoltanára. – Korábban féltem a tűszúrástól is, ám nem csak legyőztem a félelmemet, de ezzel a gesztussal az elesett embertársaim is számíthatnak rám.

A civilek vezetője, Budavölgyi Kálmán örült annak, hogy többek közt lapunk híradásainak segítségével is ennyi embert mozgósíthattak egy jó ügy érdekében.

Salamonné Farsang Tünde (balról) Budavölgyi Kálmánnétól vett vért a Halis Könyvtárban
Fotós: Szakony Attila

- Négy éve egy egészségfejlesztő programot bonyolítottunk le, melyben mi véradást is hirdettünk – fogalmazott Budavölgyi Kálmán. – A felhívásunkra akkor legalább negyvenen jelentkeztek, s ezúttal hasonló népszerűségben bízunk. Nagyon jól látszik, hogy bizony az emberek egyre tájékozottabbak, már tudják, hogy a vérükkel akár életeket menthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!