Disznóvágás

2017.10.17. 11:00

Hagyományőrző disznóvágást rendeztek Pórszombaton

Második alkalommal szervezett hagyományőrző disznóvágást a településen a Medesi Gazdakör szombaton.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A tavalyi sikeres programot követően idén is a gazdakör áldozatává vált egy közel 130 kilogrammos sertés.

A falubeliek közül is többen érdeklődtek, illetve csatlakoztak az idei disznóvágáshoz, a szervezők elmondása szerint legalább kétszer annyian látogattak el a kultúrházhoz, mint az elmúlt évben. A falusi élethez korábban egyértelműen hozzátartozó rendezvény célja a hagyományőrzés, illetve a közösség összefogása.

Fotós: Korosa Titanilla

Emellett a programon feldolgozott húsból az e hét végén sorra kerülő idősek napján is főznek. A munka dandárja után délután már hurka, pecsenye, disznótoros káposzta és töpörtyű várta a résztvevőket, de persze nem maradt el a pálinka kóstolás sem, ami ugyancsak velejárója egy ilyen munkás napnak.

Fotós: Korosa Titanilla

– Egyesületünk az idei évtől közhasznú, sikerült támogatáshoz is jutunk ezáltal, többen felajánlották adójuk egy százalékát, amit jó célra, a falu fejlesztésére fordítunk – mondta Tánczos Csaba, a gazdakör elnöke.

– A disznóvágás mellett több akciónk is volt idén. A gazdakör asszonyainak közreműködésével faluszépítésbe fogtunk, virágosítást végeztünk, illetve az önkormányzati hivatal épülete mögötti bográcsozó-szalonnázó helyet asztalokkal, padokkal láttuk el. Szerveztünk közös főzést is, mellyel megszólítottuk a település lakosságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!