Frissen Zalából

2023.02.05. 07:29

Agárdi Szilvi nyerte a Csináljuk a fesztivált!

Kilenc dal versenyzett az évszázad slágere címért, amelyek közül – a közönség és a zsűri szavazatai alapján – az Úgy szeretném meghálálni című Kovács Kati-dal végzett az élen Agárdi Szilvivel.

Zaol.hu

Fotó: Cseke Csilla / MTI

A Csináljuk a fesztivált! fináléjában a Micsoda, buli című Hungária-slágerrel Vastag Csaba, a Várj, míg fel kel majd a nap dallal Baricz Gergő, a Különös szilveszter Nika és Muri Enikő előadásában hangzott el. Fellépett még Gubik Petra a Kicsi, gyere velem… című dallal és a Fényév távolság is elhangzott Sándor Péter előadásában. Kovács Kati a Homok a szélben című dallal lépett fel, és ugyancsak álló tapsvihar fogadták az Úgy szeretném meghálálni című dalt Agárdi Szilvi produkciójaként. A széria legvidámabb slágere, a Gyere, te nímand Szandival és Kirchknopf Gergővel ismét megtornáztatta a rekeszizmokat, az Aranyesőre Bangó Margit előadásában pedig még a lábujjak is táncoltak.

Az évszázad slágerének kiválasztása a tavalyi évadhoz hasonló módon történt: elsőként a stúdióban ülő nézők szavazhattak, majd az összesítés után a zsűri – Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi – adhattak további pontokat a dalokra, amellyel kialakult a végleges sorrend. A dobogó harmadik fokán Sándor Péter végzett, az első helyről mindössze két ponttal maradt le Gubik Petra, az élen Agárdi Szilvi végzett. A zalaegerszegi énekes a győzelméről úgy fogalmazott, szerencsésnek érzi magát, hogy éppen ezzel a dallal lehetett részese a Duna évtizedeken átívelő zenei kalandjának.

„Nagyon ritka az olyan műsor, mint a Csináljuk a fesztivált!, amelynek minden adásában nyugodt és szeretetteljes légkör van. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a műsorkészítők maximálisan megértették a helyzetemet. Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című slágerét mindenki ismeri és hozzá köti. Kihívás volt, hogy úgy énekeljem, hogy elnyerjem a közönség, a zsűri, valamint az eredeti előadó tetszését is. Olykor az is, hogy ne sírjam el magam. Sokszor éreztem magam körül a jelenlévők meghatódottságát. Hálás vagyok, hogy éppen ezt a dalt énekelhettem el” – nyilatkozta Agárdi Szilvi, aki bízik benne, hogy még sok alkalommal adhatja elő a magyar könnyűzene egyik legszebb és legőszintébb dallá formált vallomását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában