„Zúzunk a jégtáblákon, én meg pár Hummer…”

2022.02.06. 07:00

Kereken 10 éve gázoltak bele a Hummerek a Balatonba

10 évvel ezelőtt, 2012. február 6-án megdöbbentő hír járta körbe a magyar sajtót: két Hummer terepjáró a balatonkarattyai strandnál a befagyott Balatonra hajtott, ám a méretes autókat nem bírta el a tó jege.

zaol.hu

Fotó: porthole.hu

 

- Szabálysértési eljárást indított az almádi kapitányság két középkorú férfi ellen, akik hétfőn rámentek Hummer2-es típusú terepjáróikkal a jégre Balatonakarattyánál a Gumirádli strandon, de a járművek alatt beszakadt a jég – így tájékoztatta 2012-ben a veol.hu-t a Balatonalmádi Rendőrkapitányság sajtószolgálata.

Fotó: MTI/Nagy Lajos

A cikk szerint a partra kijutó sofőröknek az almádi rendőrkapitányság munkatársai nyújtottak segítséget, meleg teát és ruhát kaptak, majd fűtött helyre szállították őket. A két terepjárót másnap, február 7-én húzták ki a Balatonból. A sofőrök nem adtak választ arra a kérdésre, hogy pontosan miért is mentek rá a jégre.

 

Nem ez volt az első…

 

A történet ma már legendává vált, pedig nem ez volt az első eset, hogy beszakadt járművek alatt a vastagnak hitt jégpáncél. 

 

1982-ben igen kemény volt a tél, február 17-én pedig egy balatongyöröki férfi gondolta magát merésznek. A Zalai Hírlap korabeli tudósítása arról ír, hogy a sofőr szó szerint a jégen indult horgászni Trabantjával. Úgy vélte, gond nélkül be tud menni a kocsival a kiszemelt területig, ami ment is egy darabig, de 350 méter után beszakadt a jég. Az autót végül két nap után sikerült kimenteni a fagyos vízből.

A Trabant mentése Fotó: Várkonyi Péter/ Rádió és Televízió Újság

2010-ben hasonlóan járt egy traktor sofőrje. A férfi Balatonalmádiban a Wesselényi strandon próbálta megtisztítani a jeget, amikor megtörtént a baj.  Szerencsére ez az eset sem végződött tragédiával, de a traktort csak nehezen tudták kihúzni a Balatonból. 

 

Beindult a mémgyár

 

Ahogy várható volt, a meglehetősen furcsa Hummer-es esetre az internet népe is reagált: hónapokig ömlöttek a mémek és a viccek a közösségi médiában. Nemcsak a Facebook volt tele a humoros képekkel, de külön blog is indult az esetnek balatonhummer.blog.hu címen.

 

Mutatunk néhányat!

 

- Anya, kimegyek a strandra!

- De hát február van!

- Jó, jó tudom, sál, sapka, Hummer...

Forrás: balatonhummer.blog.hu

 

Forrás: vezess.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában