Fejben dől el

2018.08.16. 12:00

Késely Ajna titka az agykontroll

Mentális trénere szerint Ajna kivételes tehetség, na­gyon magas az érzelmi intelligenciája.

Debrecen, 2018. március 29. A gyõztes Késely Ajna a célban a 400 méteres gyorsúszás döntõjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2018. március 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Öt éve végezte el az agykontrolltanfolyamot az Eb-ezüstérmes gyorsúszó, Késely Ajna. A módszer működik: az Eb-n mindhárom számában dobogóra állhatott – adja hírül a Bors.

„A pozitív gondolkodást segíti elő az agykontroll. A rajtnál nyugtatom magam, ne izguljam túl a versenyt, végigúszom fejben a távot, figyelek a legapróbb részletekre is.

Kizárom a negatívumokat, nem gondolok arra, mi lesz, ha nem sikerül a verseny.

Sikerülnie kell, hiszen egy-egy viadalra akár másfél évig is ké­szülök” – mondta a lapnak Késely.

A fiatal sportoló mentális trénere Varga Diána, aki így mesélt közös munkájukról: „Ajna kivételes tehetség, na­gyon magas az érzelmi intelligenciája. Nem csak úszókkal dolgozom. Minden sportágnak megvan a sajátossága, így másképp kell foglalkozni egy úszóval, egy birkózóval vagy bokszolóval.”

Késely Ajna és Varga Diána
Fotó: Bors Online

Mint mondta, egy-egy képzés helyszíne és technikája változó: van, hogy csak egy kávé mellett beszélgetnek, de legtöbbször különböző játékos gyakorlattal hívják elő a pozitív gondolatokat.

Borítókép: Késely Ajna a Debreceni Sportuszodában 2018. március 29-én.

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában