Ország-világ

2021.08.10. 21:02

Vereséggel, de továbbjutott a BL-selejtezőben a Fradi!

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójából, miután a múlt szerdán házigazdaként 2-0-ra megnyert első mérkőzést követően kedden 1-0-ra kapott ki a cseh Slavia Praha otthonában.

Prága 20210810 Labdarúgás BL selejtező Slavia Praha FTC Ferencváros Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A visszavágót az első meccsen aratott 2-0-s sikerrel várták a zöld-fehérek, és a játék javarészt az ő térfelükön zajlott. Az első félóra legnagyobb lehetősége mégis a ferencvárosi Nguen Tokmac előtt adódott kontrából. A prágaiak egy szélső megindulás utáni jó centerezésből megszerezték a vezetést, egyben a szépítést a párharcban.

A fordulást követően változatlan elánnal támadott a Slavia, többször a kapuja elé szorítva a magyar bajnokot, amely Civic öt percen belül kapott két sárga lapja miatt emberhátrányban futballozott a hajrában.

Dibusz kapuját azonban újabb lövéssel már nem tudták bevenni, így a Ferencváros jutott tovább a BL-selejtező utolsó körébe.

A magyar bajnokcsapatra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében, amelyből már a csoportkörbe kerülnek a továbbjutók, a vesztesek pedig az Európa-liga főtábláján folytathatják szereplésüket. A párharc veszteseként a Slavia átkerült az Európa-liga selejtezőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!