Férfi kézilabda NB I.

2018.05.25. 14:51

Schuch Timuzsin a Fradiba igazolt

Schuch Timuzsin, a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Czech Republic's Leos Petrovsky (Front) holds off Hungary's Timuzsin Schuch during the group D match of the Men's 2018 EHF European Handball Championships between Czech Republic and Hungary at the Varazdin Arena on January 17, 2018. / AFP PHOTO / Attila KISBENEDEK

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Attila Kisbenedek

A klub pénteki sajtótájékoztatóján a 32 éves játékos úgy fogalmazott, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy az FTC-be igazolhatott, és csábító volt számára az a jövőkép, amit felvázoltak a vezetők.

„A női szakág jó példa előttünk, örömmel veszek részt ebben az építkezésben. Elsősorban a magyar kézilabda érdeke, hogy több jó csapat legyen az élvonalban”

- tette hozzá.

Schuch 2004-ben került Veszprémbe, ahol egy idényt töltött, majd 2011-ben visszatért. Az idei vesztes bajnoki döntő után,

nyolc szezont követően hétszeres bajnokként, nyolcszoros Magyar Kupa-győztesként távozott, a Bajnokok Ligájában két ezüst- és egy bronzérmet nyert.

A BL-ben háromszor választották meg az idény legjobb védőjátékosának.

Király Sándor szakosztályvezető bejelentette, hogy Schuch mellett leigazolták Teimuraz Orjonikidzét, a macedón bajnokság gólkirályát, a RK Peliszter balátlövőjét, valamint Debreczeni Dávidot, a Balatonfüred beállóját és Kovacsics Pétert, a Gyöngyös szélsőjét. Ugyancsak az FTC-nél folytatja a szélső Szakály Benedek, aki a Veszprém utánpótlásából érkezett, és a legutóbbi szezonban gólkirály volt a másodosztályban.

A szakosztályvezető a megállapodások hosszáról csak annyit mondott, minimum két évre szerződtették új játékosaikat, illetve hosszabbítottak a decemberben érkezett vezetőedzővel, Horváth Attilával.

Az FTC szerdán jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg három tapasztalt játékosa, Bakos György, Kocsi András és a csapatkapitány Pál Gergely szerződését.

Király Sándor leszögezte, a következő évadra az a célkitűzésük, hogy a harmadik és a hatodik hely között zárjanak, ennek megfelelően próbálják erősíteni a keretet.

„Itt még nem állunk meg, további igazolásokkal és nagy meglepetésekkel szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak”

- fogalmazott.

Mint kifejtette, ugyanazt az utat járják, mint a női szakosztályuk, vagyis maximum négy külföldi játékos szerepel a mindenkori csapatukban, és a fiatal magyar tehetségeknek is lehetőséget akarnak adni.

„Azt szeretnénk, ha a férficsapatunk adná a jövőben a magyar válogatott gerincét, illetve felzárkóznánk klubunk három zászlóshajója, a női kézilabda-, a férfi vízilabda-, illetve a labdarúgócsapat mögé” – magyarázta.

Király emlékeztetett arra, hogy a ferencvárosi férfi kézilabda újjáépítésének stratégiai tervét 2012-ben indították útjára. Akkor 47 játékosuk volt az utánpótlásban, ezt mára megnégyszerezték – és „a mennyiség kiváló minőséggel párosul” -, a felnőtt csapatuk pedig a harmadosztályban szerepelt.

„Nehéz, de szisztematikus utat járt be a csapat, amely tavasszal hihetetlen izgalmak és óriási küzdelem árán biztosította helyét az élvonalban” – tette hozzá.

Az FTC az előző szezonban újoncként szerepelt az NB I-ben, és csak az utolsó fordulóban sikerült kiharcolnia a bennmaradást.

Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója elmondta, a férfi kézilabdacsapat fejlesztése kapcsán sem egy évben gondolkoznak.

„Nem egyszeri virágzást szeretnének elérni. Idén a bennmaradás volt a cél, és bár akadtak izgalmak, ezt teljesítettük. Évről-évre szeretnénk magasabbra tenni önmagunknak a lécet, hiszen

a Ferencváros minden sportágban bajnok akar lenni”

- nyilatkozta.

A klubvezető hangsúlyozta, az a céljuk, hogy egy-két éven belül a férfi kézilabdázók is ugyanolyan meghatározó csapattá váljanak, mint a klub többi együttese.

Horváth Attila vezetőedző – aki decemberben kiesőhelyen vette át a csapat irányítását – úgy vélekedett, nehezebb szezon vár rájuk, hiszen több jó csapat lesz az élvonalban, de az új igazolásokkal nem elérhetetlen a 3-6. helyezés.

Borítókép: Schuch Timuzsin a magyar válogatott tagjaként a csehek elleni Eb-meccsen

AFP PHOTO / Attila Kisbenedek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában