európa-liga

2018.09.18. 15:31

Kovácsik nem védhet a BATE ellen

Erre a hétre még szigorú pihenést írtak elő a szombaton megsérült Kovácsik Ádám számára, így a MOL Vidi FC kapusa nem védhet csütörtökön a BATE Boriszov elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen.

Felcsút, 2018. augusztus 1. Kovácsik Ádám, a Vidi FC kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezõkörének visszavágóján a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 1-jén. Vidi FC- Ludogorec 1-0. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kovács Tibor csapatorvos a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy a játékos már túl van a nehezén.

A hálóőr a Puskás Akadémia FC otthonában rendezett bajnoki találkozó 71. percében sérült meg, amikor egy kivetődésénél összecsúszott Dejan Trajkovskival.

„Közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, azonban az akut ellátást követően szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd

közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, így végül hétfőn délelőtt hazamehetett”

- mondta a molvidi.hu oldalnak Kovács Tibor.

A csapatorvos hozzátette, hogy Kovácsik közérzete jó, és az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett.

„Apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett.

A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A fogak kezelése egyébként még folyamatban van, hiszen a következő napokban újabb beavatkozásokra lesz szükség. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára, aztán majd jönnek a kontrollvizsgálatok” – folytatta.

A visszatérés időpontját illetően ugyanakkor egyelőre nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

A Vidi FC csütörtökön kezdi meg szereplését az El főtábláján, amikor a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja a Groupama Arénában.

Borítókép: Kovácsik Ádám, a Vidi FC kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 1-jén.

MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!